Lidové noviny

Jen tak žít

-

by ale Hillary Clintonová vůbec nějaká výhra?

Nejlepší prezidentk­ou by byla Michelle Obamová, žena a černoška. (smích) Hillary Clintonovo­u republikán­i pošpinili, udělali z ní zlou, podlou ženu. Myslím ale, že by byla dobrou prezidentk­ou. Pokud vyhraje Trump, přestěhuji se do České republiky.

LN Člověk obvykle mívá pocit, že jinde je to lepší než doma, ale věřte, že i my máme své mouchy…

To máte pravdu. Všude je to komplikova­né a vždycky bude. Ale i přes to všechno, co se dnes ve světě děje, nemám pocit, že by bylo hůře než dříve. Nejsem pesimista ani optimista, jsem realista. Věřím, že na světě je toho stejně špatného jako dobrého. Jen o tom špatném slyšíme častěji. Přečteme si, že dnes bylo někde zastřeleno deset lidí. Nenapíše se, že dnes nikdo nikoho nezabil. A přitom pevně doufám, že i takové dny jsou.

LN Vy jste se všechno, co potřebujet­e znát, naučil v mateřské školce. Co vás ale naučilo těch osmdesát let života?

Být štědrý. Nikdy jsem totiž nelitoval, když jsem něco někomu dal, spíše naopak, že jsem nedal. A nemluvím pouze o penězích, ale o různých maličkoste­ch. S kapelou The Rock Bottom Remain-

Věřím, že na světě je toho stejně špatného jako dobrého. Jen o tom špatném slyšíme častěji. Přečteme si, že dnes bylo někde zastřeleno deset lidí. Nenapíše se už, že dnes nikdo nikoho nezabil. A přitom pevně doufám, že i takové dny jsou.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia