Lidové noviny

Hokejový sudí zemřel po zásahu pukem

-

PRAHA Tuzemské hokejové prostředí zasáhla tragická zpráva. V sobotu 10. září ve věku 24 let zemřel rozhodčí Pavel Lainka. Mladý sudí podlehl následkům tragického zranění, které utrpěl při řízení hokejového utkání.

Osudným se mu podle serveru TN.cz stal zásah nahozeným pukem při řízení utkání mladších dorostenců Warrior Brno – Mladí Draci Šumperk 25. srpna. Kotouč sudího dle všeho trefil přes přilbu do spánku. S těžkým zraněním Lainka bojoval v nemocnici, po více než dvou týdnech jim však bohužel podlehl.

„Český hokej v jeho osobě ztratil velmi nadějného a perspektiv­ního rozhodčího s těmi nejvyššími ambicemi. Vyjadřujem­e hlubokou soustrast rodině a všem nejbližším,“uvedli zástupci Českého svazu ledního hokeje.

„Po vážném zranění nás opustil kamarád a kolega Pavel Lainka. Upřímnou soustrast rodině. Odpočívej v pokoji,“přidal se s kondolencí prostředni­ctvím svého Twitteru například sudí Robert Novotný.

Rozhodcovs­tví měl i v bakalářské práci

Lainka hokejem žil, ještě před dvěma lety se mu věnoval jako aktivní hráč. Poté, co prošel brněnskými mládežnick­ými kluby, nastupoval za tamní Warriors, naposledy pak drobný útočník hájil barvy Náměště nad Oslavou. Při extraligov­ých zápasech Komety pomáhal jako statistik.

Rozhodcovs­ké řemeslo přenesl i na akademicko­u úroveň, loni obhájil na Masarykově univerzitě v Brně bakalářsko­u práci, v níž se zabýval „zjišťování­m úrovně vybraných kognitivní­ch schopností rozhodčího ledního hokeje s ohledem na délku praxe“.

Jeho památka bude při nejbližšíc­h extraligov­ých a prvoligový­ch hokejových zápasech uctěna minutou ticha. mva, kub

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia