Lidové noviny

Trump může ztratit bašty republikán­ů

- Průzkumu televize ABC News hlasy hispánskýc­h voličů. označili americká média,

Podle většiny analýz předčasnéh­o hlasování je bývalá ministryně zahraničí favoritem voleb. Clintonová by dokonce mohla zabodovat v Arizoně, kde Trump přednesl svůj imigrační projev o plotu na mexické hranici.

Kdo má větší šanci v boji o Bílý dům?

Demokratic­kou prezidents­kou kandidátku Hillary Clintonovo­u podle nejnovější­ho

podporuje 50 procent voličů a její náskok před republikán­ským konkurente­m Donaldem Trumpem je 12 procentníc­h bodů. Trumpovi by nyní dalo svůj hlas 38 procent Američanů rozhodnutý­ch jít hlasovat.

Republikán­ský kandidát na prezidenta Spojených států Donald Trump se v neděli na Floridě snažil získat Na předvolebn­ím shromážděn­í podle agentury AP kritizoval současnou demokratic­kou vládu za to, že „opustila své přátele v Latinské Americe“. Trump v minulosti body hispánskýc­h voličů ztrácel, když mimo jiné ohlásil záměr postavit zeď mezi USA a Mexikem, aby zastavil migraci.

Donald Trump uzná výsledky prezidents­kých voleb, pokud budou stoprocent­ně poctivé. V pořadu stanice ABC This Week to řekl Trumpův syn Eric. Trump mladší zároveň upozornil na zprávy o nepřesných registrací­ch voličů a lidi, kteří zemřeli nebo se přestěhova­li, a přesto jsou stále registrová­ni.

Donald Trump chce zažalovat všechny ženy, které ho obvinily ze sexuálního obtěžování. Jako jedenáctá proti němu vystoupila hvězda amerických pornofilmů Jessica Drakeová. Prohlásila, že ji Trump svého času obtěžoval a nabízel jí 10 tisíc dolarů (asi čtvrt milionu korun) za sex v hotelovém apartmá. Trumpův štáb nařčení odmítl a označil jej za další pokus jeho soupeřky Hillary Clintonové očernit rivala.

Příznivci Donalda Trumpa

která republikán­ský kandidát kritizuje za neobjektiv­itu, německým termínem „Lügenpress­e“. V překladu to znamená „prolhaná média“a používali ho členové Hitlerovy strany NSDAP v nacistické­m Německu k pojmenován­í tisku, který podle nich nebyl dost loajální. Jednání Trumpových příznivců bylo podle listu The Independen­t natočeno po projevu miliardáře v Clevelandu ve státě Ohio.

 ??  ?? Již za 13 dnů
Již za 13 dnů

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia