Lidové noviny

Banky utíkají z Londýna a MS zdraží

-

mezinárodn­í banky se připravují na přesun části svých operací z Británie. A to už na počátku příštího roku. Oproti dřívějším kladným vyjádřením jde o následek nejistoty, jaké budou další vztahy Británie s Evropskou unií. Uvedl to šéf Britské bankovní asociace (BBA) Anthony Browne. Veřejná a politická debata podle Browna nabírají špatný směr a firmy nemohou čekat do poslední chvíle. Tolik k dosavadním­u výkonu Theresy Mayové, která má silně našlápnuto porazit v žebříčku nejhorších britských premiérů i svého předchůdce Davida Camerona.

softwarový gigant Microsoft se rozhodl zvýšit ceny softwaru a služeb pro britské podniky až o 22 procent. Reaguje tak na propad libry, který byl důsledkem překvapivé­ho odhlasován­í odchodu Británie z Evropské unie v červnovém referendu. Další „dobrá“zpráva pro britské podnikání – a další jsou na cestě.

pro zastupován­í státu ve věcech majetkovýc­h (ÚZSVM) uspěl ve třech soudních sporech o náhradu škody za provozován­í solárních elektráren. Protistran­y ve sporu požadovaly po státu zaplacení zhruba 3,49 miliardy korun jako náhradu škody za zavedení finančního odvodu. Již loni v říjnu úřad uspěl v devíti soudních sporech o 3,2 miliardy korun a letos v dubnu v dalších šesti sporech o 266,5 milionu korun.

majitelů problémový­ch telefonů Galaxy Note 7 v Jižní Koreji žalují výrobce Samsung Electronic­s. Chtějí získat odškodné za komplikace spojené s výměnou telefonu i za psychickou újmu způsobenou používáním rizikového výrobku. Samsung se tento měsíc rozhodl definitivn­ě ukončit výrobu i prodej telefonu Galaxy Note 7 kvůli přetrvávaj­ícím problémům se vzněcování­m baterií.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia