Lidové noviny

Bláznivá, ale vítězná premiéra

-

Karolína Plíšková při debutu na Turnaji mistryň zdolala po velké bitvě Španělku Muguruzaov­ou.

rachot!“moc nepomohl. „Bylo málo lidí,“všimla si Plíšková. „Ale nedivím se. Vždyť kdo by chtěl ponocovat kvůli tenisu?“

Ona musela. Do haly dorazila skoro šest hodin před nástupem do zápasu a při úmorném čekání sledovala utkání Kuzněcovov­é proti Polce Radwaňské. Ruská vítězka musela také odvracet mečbol. „A to jsem si ještě říkala, že jsou trapné, že to takhle protahují. Pak sama předvedu tohle,“rozesmála se Plíšková znovu.

Pobavila i při odpovědi, jak bude regenerova­t: „Uvidím, jestli vůbec vstanu. Možná se probudím až ve středu.“

Muguruzaov­ou považovala Češka za přijatelno­u soupeřku, tři-

VÝSLEDKY Bílá skupina: KAR. PLÍŠKOVÁ (4) - Muguruzaov­á (5-Šp.) 6:2, 6:7 (4:7), 7:5, Kuzněcovov­á (8-Rus.) - A. Radwańská (2-Pol.) 7:5, 1:6, 7:5.

DNEŠNÍ PROGRAM Červená skupina: 13.30 Kerberová (1-Něm.) - Halepová (3-Rum.), poté Keysová (6-USA) - Cibulková (7-SR).

krát za sebou španělskou antukářku na tvrdém povrchu porazila.

Také v Singapuru se zpočátku zdálo, jako by se Muguruzaov­á Plíškové bála. Za stavu 4: 1 a 0–30 v prvním setu se ještě víc polekala, když dala Češka tři esa a u sítě si vychutnala jemný volej. „Jsi lepší, nepanikař, jedem!“říkal trenér Jiří Vaněk mezi prvním a druhým setem Plíškové na lavičce.

Neboj, ještě ti dá šanci!

Jenže tahle pobídka nebyla úspěšná. Sama Plíšková pustila místy zoufalou soupeřku ve druhém setu do hry. Třeba za stavu 2:3 volej od sítě poslala daleko do autu.

Pak se Plíšková na chvíli zvedla, otočila skóre. Ve zkrácené hře druhého setu vedla 3–0, Muguruzaov­ou stačilo dorazit. Ale nepovedlo se. „Ona se o hodně zlepšila. Jela v takových vlnách, tak jsem na tu její špatnou vlnu čeka- la. Ale nemyslela jsem, že přijde až za stavu 2:5,“připomněla Plíšková klíčový moment.

Bylo to poté, co kouč Vaněk opět přišel k lavičce. „Teď do toho dej všechno. Neboj, ona ti ještě dá šanci,“povzbudil Plíškovou.

Muguruzaov­á za stavu 5:2 ve třetím setu při mečbolu zaváhala na síti, pak vyrobila dvojchybu.

Plíšková následně získala pět gamů v řadě a zápas velkolepě otočila. „Na tohle vítězství budu dlouho vzpomínat. Bylo by vzácné i jinde, ale tady je ještě vzácnější.“

Když Češka zítra porazí Kuzněcovov­ou a zvítězí také Muguruzaov­á, Plíšková při prvním startu na Masters postoupí s předstihem do semifinále.

 ?? Karolína Plíšková úvodní duel vyhrála díky skvělému obratu ve třetím setu, kdy vyhrála pět her za sebou. FOTO ČTK/ AP ?? To byl závěr!
Karolína Plíšková úvodní duel vyhrála díky skvělému obratu ve třetím setu, kdy vyhrála pět her za sebou. FOTO ČTK/ AP To byl závěr!

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia