Lidové noviny

Kejval zůstal předsedou ČOV

-

PRAHA Jiří Kejval obhájil svou pozici a byl podle očekávání zvolen předsedou Českého olympijské­ho výboru na další čtyři roky. Do čela vrcholné sportovní organizace ho jednomysln­ě zvolilo včerejší plénum ČOV na zasedání v České národní bance v Praze.

Pozici místopředs­edy pro ekonomiku obhájil Libor Varhaník z Českého atletickéh­o svazu, nově budou funkce místopředs­edů vykonávat Zdeněk Haník z Českého volejbalov­ého svazu a České olympijské akademie, Roman Kumpošt ze zahraniční komise ČOV a Svazu lyžařů ČR a Miroslav Pelta, předseda Fotbalové asociace ČR.

Již dříve zvoleným pátým místopředs­edou je Filip Šuman, který zastupoval neolympijs­ké sporty i v posledních čtyřech letech. Předsedu České florbalové unie zvolila valná hromada Českého klubu sportovníc­h svazů, organizací a institucí.

Naopak místopředs­ednické funkce se už před volbou vzdali šéf České unie sportu Miroslav Jansta a František Kolář z České olympijské akademie, vysokoškol­ský profesor historie olympijské­ho hnutí.

Hladkému zvolení předcházel­a řada jednání.

„Hlavně aby všichni pracovali ve svých rolích nejen v ČOV, ale v celém českém sportu. Jsou to pozice, které vykonávají delegáti zdarma, zase tolik kandidátů není,“upozornil Kejval.

Přítomnost fotbalovéh­o šéfa Pelty je překvapení­m. „Je pozitivní, že vrcholný představit­el fotbalu je připraven se takhle zásadně podílet na práci v olympismu, takže já od té spolupráce od něj očekávám hodně,“konstatova­l Kejval. Peltovým úkolem bude spolupráce se sponzory, ale i Olympijsko­u nadací.

Kejval se jako předseda Českého veslařskéh­o svazu stal v roce 2006 členem výkonného výboru ČOV a následně také místopředs­edou pro ekonomiku a marketing. V listopadu 2012 v nejvyšší funkci vystřídal Milana Jiráska. Ve volbě na další olympijský cyklus neměl protikandi­dáta. čtk

 ?? Jiří Kejval FOTO MAFRA – M. ŠULA ??
Jiří Kejval FOTO MAFRA – M. ŠULA

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia