Lidové noviny

Všechny Ovčáčkovy terče

-

Server Lidovky.cz detailně prošel 2606 tweetů, které Ovčáček napsal od začátku své twitterové „kariéry“do 31. října 2016, kdy vyvrcholil­a kauza s bojkotován­ím oslav výročí vzniku Českoslove­nska. Z analýzy dat vyplývá, že na twitterové stránce mluvčího Hradu se objevilo 473 kontroverz­ních tweetů. To znamená, že každý pátý Ovčáčkův tweet je útočný, urážlivý a není jasné, jestli jde o stanovisko hlavy státu.

Nejvíce se Ovčáček v příspěvcíc­h opřel do takzvané pražské ka- várny, reprezentu­jící opozici proti Miloši Zemanovi. „Pražská kavárna v antizemano­vském zápalu minutu po minutě pitvá cestu na státní pohřeb. Jak řekl klasik: klaunů máme málo, zato šašků hodně,“napsal například v říjnu.

Častým cílem byl i ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL), který s Hradem vedl spor o vyznamenán­í svého strýce Jiřího Bradyho. Těsně následuje premiér Bohuslav Sobotka. „Více Čechů by si přálo demisi premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) a celé vlády než odchod prezidenta­Miloše Zemana,“vykládal mluvčí průzkum veřejného mínění.

Ušetřen nezůstal novinář Ferdinand Peroutka, jehož údajný článek Hitler je gentleman se snaží už více než rok a půl Ovčáček najít.

Prezidentů­v mluvčí se podle analýzy serveru Lidovky.cz otřel o 172 lidí, institucí či skupin. Navíc z dat vyplývá, že počet tweetů i kontroverz­ních příspěvků poslední měsíce radikálně stoupá. Obsáhlý výběr z Ovčáčkovýc­h tweetů najdete na stranách 4 a 5

 ?? N L Ž Á T N O M ?? JAKUB ZELENKA MARCEL ŠULEK
N L Ž Á T N O M JAKUB ZELENKA MARCEL ŠULEK

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia