Lidové noviny

Stranil Barceloně? Sudí Kassai čelí kritice

- ANTONÍN VAVRDA

PRAHA Fotbalisté Manchester­u City sice vyhráli nad Barcelonou jednoznačn­ě 3:1, přesto média na Britských ostrovech řeší křivdu, které se vůči ostrovnímu týmu dopustil rozhodčí Viktor Kassai.

Hosté sice v úterním zápase skupinové fáze Ligy mistrů vedli 1:0 zásluhou gólu nezadržite­lného Lionela Messiho, jenže poté vývoj třemi parádními trefami domácí otočili.

V 11. minutě, ještě ze bezbrankov­ého stavu, však došlo k situaci, jež mohla utkání ovlivnit ve prospěch španělskéh­o celku.

Útočník City Raheem Sterling udělal delší rychlou kličku stoperovi Barcelony Samuelovi Umtitimu a po kontaktu s jeho nohou padl k zemi.

Kdekdo čeká, že se bude pískat penalta, maďarský sudí Kassai ale vytáhl žlutou kartu pro manchester­ského Sterlinga. Za simulování. Jasná penalta, měl jasno Rio Ferdinand, jenž zápas v britské televizi hodnotil. Bývalý stoper městského rivala City – United – si poté do Kassaie rýpl prohlášení­m, že musel v tu chvíli asi mrkat, když zjevný faul neviděl.

Jeho domněnku podpořila i bývalá hvězda Liverpoolu Steve McManaman. „Bylo to jasné, Citizens mohou právem cítit křivdu,“napsal na Twitter záložník, který dohrával kariéru právě v City.

Sterling má pověst herce

Stejného názoru byl i bývalý elitní sudí Graham Poll, nyní expert deníku Daily Mail. Ten ale ve svém názoru neopomněl zmínit, že Sterlingův pád byl i hodně teatrální. Amožná právě zde je zakopaný onen pověstný pes. Jednadvace­tileté ofenzivní eso Citizens i anglické reprezenta­ce je známé tím, že k faulům na svoji osobu rád přidává trochu divadelníc­h kousků.

V kontextu celého zápasu ale byla celá situace nakonec spíše jen předmětem diskuse mezi experty a fanoušky. Do svých pozápasový­ch komentářů ji nevnesli ani domácí, ani hostující strana.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia