Lidové noviny

Bzukot komára, neřešíme to

-

PRAHA Už 172 lidí, institucí, profesí či organizací urazil podle analýzy serveru Lidovky.cz mluvčí Hradu na svém twitterové­m účtu. Řada „dotčených“lidí Jiřímu Ovčáčkovi vzkazuje, že ho neřeší a nesledují.

Stranou, do níž se hradní mluvčí trefoval na Twitteru nejvíce, je ČSSD. „Ovčáčkův boj se sociální demokracií je hlubšího rázu, Lidový dům musel totiž kdysi opustit s ostudou. Pro úroveň politickéh­o klimatu v zemi je škoda, že si své trauma přenáší i na další pracoviště,“reagoval na analýzu mluvčí strany Michal Kačírek.

Připomněl tak Ovčáčkův spor s exšéfem ČSSD Jiřím Paroubkem. Pře vygradoval­a až k soudu, který Paroubek prohrál amusel se omluvit. Ovčáčka nazval „nechutným podrazákem“a „skrz naskrz zkorumpova­ným šmokem“. Také ho obvinil, že jako mluvčí ČSSD donášel novinářům.

Vnučka Ferdinanda Peroutky Terezie Kaslová, která vede s Hradem boj o omluvu za výroky prezidenta, prý Ovčáčka neřeší. „Myslím si, že pan Ovčáček funguje jako tiskový mluvčí velmi netradičně. Není to běžné a nejsme na takové tiskové mluvčí zvyklí. Ale zřejmě to vyhovuje panu prezidento­vi a mají to tak spolu nastavené. Jinak komentáře pana Ovčáčka u mě za komentář nestojí,“napsala.

Komický kašpar

Řada lidí na seznamu z řad politiků prý Ovčáčka nesleduje. Je pro ně bezvýznamn­ý. „Nelze ode mě spravedliv­ě žádat, abych komentoval výroky komického kašpara, kterého si nikdo neváží,“tvrdí šéf TOP 09 Miroslav Kalousek. „Nestojí to za komentář,“odepsal ministr Jiří Dienstbier (ČSSD). „Výroky nižších státních úředníků se nezabývám,“reagoval ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL). „Nemyslím, že bych ze své pozice měl hodnotit výroky Jiřího Ovčáčka. Beru je jako bzukot komára,“dodal šéf STAN Petr Gazdík. jzl

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia