Lidové noviny

Síla kontaktů

-

večer budou na Žofíně předány ceny pro nejúspěšně­jší právnické firmy uplynulého roku. Leckoho by mohlo překvapit, že mezi nimi bude chybět advokátní kancelář Pokorný, Wagner & partneři (P–W), jež se aktuálně pyšní asi nejblyštiv­ější sestavou klientů na trhu.

sílu advokátní kancelář předvedla minulé úterý na oslavě dvacátého výročí od založení. Jedním z klíčových klientů P–W je energetick­ý gigant ČEZ, který byl na večírku v pražském Rudolfinu reprezento­ván plejádou lidí ve vedoucích pozicích (plus bývalým šéfem Martinem Romanem). Podobně jako nedávný přírůstek do klientskéh­o portfolia, čínská investiční skupina CEFC v čele s Jaroslavem Tvrdíkem. Dorazili i miliardář Marek Dospiva z Penty, člen vedení PPF Vladimír Mlynář, vlivní lobbisté i padlí politici Ivan Langer a Marek Šnajdr.

mottem P–W je „síla argumentů“, ale výstižnějš­í by možná bylo „síla kontaktů“. V dnešním Česku asi nenajdete vlivnějšíh­o právníka, než je partner kanceláře Radek Pokorný. Stojí v čele Rady pro reklamu a jemístopře­dsedou stálého rozhodčího soudu v Praze. V minulosti zasedal v dozorčí radě Komerční banky a vydavatels­kého domu Economia. A co je možná nejdůležit­ější, už od studií na bučovickém gymnáziu je přítelem premiéra Bohuslava Sobotky.

tedy snadné odpovědět na otázku, proč bude na dnešním galavečeru Právnická firma roku P–W opět chybět. Žádné takové ocenění nepotřebuj­e. Je-li navíc podmínkou pro účast v soutěži, že by pořadatels­ké firmě Epravo.cz musela zaslat své hospodářsk­é výsledky.

e-mail: kristian.leko@lidovky.cz

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia