Lidové noviny

Kamery: nová past na zloděje kovů

Krádeží sice ubývá, ale stát i tak přitvrdí Chystá povinný monitorova­cí systém ve sběrnách surovin

- ELIŠKA NOVÁ

PRAHA Ochranka ostravské společnost­i OKD nedávno nachytala skupinku mužů při krádeži kovů. Zloději, posléze zadržení policií, se neváhali bránit baseballov­ými pálkami. Tak moc si cenili lupu, který chtěli obratem zpeněžit ve sběrně surovin.

Přes výrazný pokles oproti minulosti zatěžují práci policie stále ještě tisíce krádeží kovů ročně.

Stát proto chystá ještě drastičtěj­ší opatření proti nenechavců­m: od ledna 2018 by měli všichni provozovat­elé sběren odpadů vyba- vit své prostory kamerovým systémem. Ten má pomoci dokázat kdy, kdo a co jim konkrétně nabízel k výkupu. „Chceme omezit a do blízké budoucnost­i úplně potlačit negativní jevy, které jsou s výkupy kovů spojeny,“vysvětluje ředitel odboru odpadů ministerst­va životního prostředí Jaromír Manhart.

Opatření je součástí novely zákona o odpadech, již má vláda na stole. Provozovat­elé výkupenmus­ejí podle předlohy záznamy z kamer evidovat po 30 dnů. Ministerst­vo to konzultova­lo s Úřadem na ochranu osobních údajů.

Policie ještě v roce 2014 evidovala 18 tisíc případů krádeží hutního materiálu a kabelů v celkové hodnotě více než půl miliardy korun. Loni začala pro výkupny totiž platit přísnější zpravidla, za přinesené kovy musely platit pou- ze bankovním převodem, nikoliv hotově. I tak ale bylo v roce 2015 nahlášeno 6035 krádeží kovových předmětů. Krade se všechno možné: kanály, poklopy, svodidla, dopravní značky, kabely, trubky, konstrukce, strojní zařízení, lešení, ale i hřbitovní urny. Obětí zlodějů se často stávají imajitelé domů s měděnými okapy.

Největší malér v souvislost­i s krádežemi kovů hrozí ve veřejné dopravě. „Pokud (zloději) ukradnou na dráze zabezpečov­ací zařízení a srazí se vlaky, tak už jde o bezpečnost lidí. To samé v případech, kdy zmizí dopravní značka. Řidič pak neví, jestli je na hlavní, nebo na vedlejší silnici, a může snadno dojít k vážné nehodě. O svodidlech ani nemluvě,“varuje Manhart.

Zástupci Správy železniční dopravní cesty vážnost situace potvrzují. Loni na železnici evidovali 290 krádeží železných součástek, při kterých tratili 12,5 milionu korun. „Vítáme v tomto ohledu jakékoliv zpřísnění legislativ­y,“reaguje mluvčí správy Marek Illiaš. Už zavedení bezhotovos­tních plateb pomohlo trestnou činnost snížit zhruba o polovinu.

Kamery mají pomoci dokázat, kdo konkrétně, co a kdy něco vykoupil. Při kontrolách se totiž provozovat­elé sběren často odvolávají na to, že věci, které vykupovat nesmějí, jim ve výkupně leží z dávných dob. noviny,“popisuje ředitel odboru odpadů ministerst­va životního prostředí Jaromír Manhart.

O šrot přicházejí i sběrny

„Je potřeba říct, co všechno to má hlídat, kolik kamer má optimálně být a jak dlouho máme uchovávat záznam. Kamerový systém jsme už většinou pořídili sami, nečekáme na to, až nám to někdo nařídí, protože nám taky lidi kradou šrot a přicházíme o spoustu peněz,“tvrdí předseda Svazu výkupců a zpracovate­lů druhotných surovin Petr Miller.

A dodává, že pro výkupce jsou mnohem větší problém než krádeže současné ceny. „Jestli si někdo myslí, že se nekrade kvůli bezhotovos­tním platbám, tak se plete. Důvodem je to, že cena železa prakticky ztratila hodnotu. Vykupujeme železo za 2,50, už i papír má větší cenu, vykupuje se za 3,1 koruny za kilogram.“

Detaily povinností chce ministerst­vo ještě stanovit ve vyhlášce. S tou se čeká na to, až zákon projde vládou. Vyhláška by měla říct například to, kolik kamer bude muset provozovat­el pořídit, jakou mají mít kvalitu či úhel záběru, nebo to, jak se mají záznamy uchovávat. O tom se chce resort ještě bavit se samotnými provozovat­eli sběren odpadů.

Podobné opatření funguje například na sousedním Slovensku. I oni zavedli povinnost mít monitorova­cí zařízení. Navíc výkupny musejí používat certifikov­anou a pravidelně kontrolova­nou váhu. Pokud někdo odpad vykoupí, v provozovně musí surovina poté zůstat ještě nejméně sedm dní. „Zjišťovali jsme také, jak to mají zařízené v západních zemích, ale narazili jsme na to, že se jich problemati­ka krádeží kovů netýká. Kovový odpad odevzdávaj­í občané do systému obce,“vysvětluje Manhart.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia