Lidové noviny

Sparta vyhrála i s mladíky na hřišti

- TOMÁŠ KUBÁNEK

Fotbalisté Sparty si v notně proměněné sestavě poradili s Karvinou. Náskok Plzně na druhý Zlín se ztenčil na pouhé dva body.

PRAHA Kdo zavítal na včerejší zápas Sparty s Karvinou a nevěděl o kalamitě v domácím mužstvu, mohl si chvílemi připadat jako na střetnutí dorostu.

Zvláště v závěru utkání, kdy na hřišti pobývali čerstvě plnoletí Mustedanag­ič s Havelkou a ještě o rok mladší duo Dudl, Christián Frýdek.

Havelka dostal důvěru dokonce od začátku, kromě něj v základní sestavě nastoupili i další mladíci Pulkrab, Holzer či Juliš.

Takto se sparťanský kouč David Holoubek vypořádal s rozsáhlou marodkou, na níž jsou opory Rosický, Vácha, Martin Frýdek nebo Václav Kadlec.

Výsledek? Jednoznačn­á výhra 3:0.

„Před zápasem, když jsem viděl tváře hráčů Karviné, tak nebyli úplně připravení na to, že nás tady porazí. Nevěřili si. My jsme chtěli víc a to rozhodlo,“řekl po zápase Holoubek.

Mareček zaskočil za Dočkala výborně

Kvůli třízápasov­ému trestu za vyloučení nemohl hrát ani klíčový záložník Dočkal, jehož pozici převzal jindy defenzivní Mareček. A právě u něj se zrodily první dvě branky Letenských.

Už ve 4. minutě poslal do úniku po pravé straně Juliše, který předložil míč skórujícím­u Holzerovi. Chvíli před přestávkou pak narazil Costovi, jenž míč vrátil na malé vápno, odkud razantní hlavičkou o zem zvýšil na 2:0 Pulkrab.

„Lukáš odehrál dobré utkání, když vezmeme v potaz, že vůbec neměl hrát,“zmínil Holoubek zdravotní problémy dalšího svěřence. „Nechtěl bych ho s Bořkem Dočkalem srovnávat, jsou to jiné typy hráčů. Ale potvrzuje, že je to velký hráč a má Spartě co dát.“

Přestože Karviná měla optickou převahu, Sparta držela vývoj utkání v rukou. V 71. minutě výhru, kterou zařídili mnohem mladší spoluhráči, potvrdil pětatřicet­iletý veterán Lafata.

Nudný šlágr

Šlágrem 14. kola měl být jednoznačn­ě duelMladé Boleslavi s Pl- zní, ale prognózy zůstaly nenaplněné. Stejně jako jubilejní třístý start obránce Viktorie Limberskéh­o, který nebyl ani na lavičce. Zápas příliš šancí nepřinesl a bezbrankov­ou remízu nezměnil ani

v nastavení Kovařík, jenž osamocen na úrovni penaltovéh­o puntíku pálil vysoko nad.

„Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, na což jsme i měli, ale je to plusový bod zvenku. Musím být spokojený. Boleslav je silné mužstvo, doma dominuje,“řekl k výsledku plzeňský kouč Roman Pivarník.

Západočeši remizovali podruhé z posledních pěti zápasů a jejich náskok v čele ligy se zmenšil na dva body. Už v příštím kole je může předskočit Zlín. Pod ním je o další dva body zpět Slavia.

FK Mladá Boleslav FC Viktoria Plzeň 0 0 FC Zbrojovka Brno 1. FK Příbram 2 2 Bohemians Praha 1905 0 FK Teplice 1 1. FC Slovácko FC Hradec Králové 1 3 FK Jablonec FC Slovan Liberec 3 0 AC Sparta Praha MFK Karviná 3 0

 ?? Sparťané slaví gól Daniela Holzera, který rozhodl duel s Karvinou už ve 4. minutě. FOTO MAFRA – MICHAL ŠULA ?? Brzké rozhodnutí.
Sparťané slaví gól Daniela Holzera, který rozhodl duel s Karvinou už ve 4. minutě. FOTO MAFRA – MICHAL ŠULA Brzké rozhodnutí.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia