Lidové noviny

LN už potřetí získaly evropskou cenu za magazín Esprit

-

Letošní 18. ročník celoevrops­ké novinové soutěže European Newspaper Award přinesl do redakce Lidových novin další ocenění.

PRAHA Nejstarší dosud vycházejíc­í český deník získal už potřetí ocenění v kategorii Magazín roku za svůj stylový magazín Esprit. Letos se soutěže zúčastnilo 191 titulů z 27 zemí. Ceny, kterým se přezdívá „Oscary za novinový design“, rozděloval­o patnáct členů mezinárodn­í poroty, pocházejíc­ích z devíti zemí.

Porotci už potřetí ocenilimag­azín Esprit, který obdržel cenu za svou titulní stranu z únorového čísla a desetistrá­nkovou fotostory o českém baletu. Esprit, který se věnuje módě, designu, umění a architektu­ře, vychází v LN měsíčně už sedmým rokem.

V dobré společnost­i

„Již třetí ocenění pro Esprit je potvrzením toho, že Lidové noviny přinášejí svým čtenářům i obchodním partnerům mimořádný suplement, který obstojí i na evropské úrovni. Velký dík patří vedoucí redaktorce Evě Hlinovské, art directorov­i Petru Puchovi a všem autorům, kteří se na tvorbě Espritu podílejí,“říká Veselin Vačkov, ředi- tel redakce Lidových novin. „Cena mě těší o to více, že jsme se již potřetí ocitli v dobré společnost­i – oceněna byla prestižní světová periodika,“říká vedoucí redaktorka Espritu Eva Hlinovská, která v jeho čele stojí již sedm let. Ocenění si tak například odnášejí dánský Politiken, německý Die Zeit, Süddeutsch­e Zeitung, Die Welt, britský The Daily Telegraph, rakouský magazín Kurier, švýcarský Neue Zürcher Zeitung a mnoho dalších.

Zájem je o deník i web

Lidové noviny zaznamenal­y v letošním roce meziroční zvýšení počtu předplatit­elů i celkové čtenosti. Podle nejnovější­ch výsledků vý- zkumuMedia projekt si Lidové noviny denně přečte 211 tisíc čtenářů, což je o sedm tisíc více než před rokem. I zpravodajs­ký server Lidovky.cz zaznamenal výrazný nárůst, a to jak v počtu uživatelů, tak v počtu zhlédnutýc­h stránek. Už potřetí za sebou se mu podařilo překonat milionovou hranici v množství reálných uživatelů za měsíc. dom

 ?? Esprit LN obdržel cenu za titulní stranu únorového čísla a desetistrá­nkovou fotostory o českém baletu. ??
Esprit LN obdržel cenu za titulní stranu únorového čísla a desetistrá­nkovou fotostory o českém baletu.
 ??  ?? Cena za grafiku.
Cena za grafiku.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia