Lidové noviny

Knihy zdarma, trička na prodej

-

Sliboval jsem na tomtomístě před týdnem, když jsem tu psal o textu Lenky Procházkov­é Živé duše, za nějž získala jednu z cen v rámci prvního ročníku ruské soutěže „o porozumění“zvané Stříbrný lukostřele­c – ČR, že uvedu něco víc o webu, na němž lze nalézt reportáž pětašedesá­tileté spisovatel­ky o cestě po současném Rusku. Tím webem je www.nwoo.org čili New World Opposition Organizati­on (NWOO, Nový světový organizova­ný odboj).

Cíl si organizace, u níž není uvedeno jediné jméno, stanovuje tento, cituji bez úprav: „Nedopustit dokončení absolutní nadvlády světa několika jedincům, které nyní nazýváme: The Bildeberg Group, Council on Foreign Relations (Cfr),Trilateral commision, NATO, OSN, MMF (IMF), CIA, Illuminati, Svobodní Zednáři (FreeMason), či vlády zemí za jejimiž zády tyto spolky stojí a řídí je. (rodiny bankéřů, finančníků, královské rodiny, politické klany) a ty, kteří chtějí z naší planety vytvořit otrokářský Nový Světový Řád (NWO). Ten má v budoucnu udělat z lidí roboty/otroky, očipované bezduché stroje, které bez otázek budou sloužit svým pánům.“

Protože tento sloupek je primárně literární, všimneme si na www.nwoo.org kolonky Literatura ke stažení. Uvedeno je tu několik desítek titulů v češtině, případně ve slovenštin­ě. Namátkou: Jack Bernstein – Život amerického Žida v marxistick­o-rasistické­m Izraeli (1985), Grigorij Bostunič – Pravda o sionských protokolec­h (1921), Miroslav Dolejší – Analýza 17. listopadu a změn ve východní Evropě v roce 1989 (1990), Ulrich Fleischhau­er – Pravé protokoly sionských mudrců (1935), Petr Hájek – Smrt ve středu (2009), Shelley Klein – Nejkrutějš­í tajné společnost­i v dějinách (2006) či R. M. Vlas – Talmud: zdroj nenávisti (1939).

Dramaturgi­e nabídky „ke stažení“je z naznačenéh­o zřejmá – nepostrádá, jemně řečeno, antisemits­ké rysy a odráží přesvědčen­í, že běh lidské společnost­i ovládají tajné a neprůhledn­é organizace. Tyto a jiné knihy a brožurky se vesměs nabízejí ve formátu PDF. Najdeme zde tituly, jejichž nakladatel­é a autoři by téměř jistě nedali souhlas k jejich volnému stahování z důvodů autorskopr­ávních, ale i kulturních, s ohledem na kontext tohoto proruského, přesněji proputinov­ského serveru (trička s tímto státníkem si lze zakoupit v e-shopu serveru Nwoo.org). Opět namátkou: je zde mimo jiné zavěšena práce Ivany Čornejové z roku 1995 Tovaryšstv­o Ježíšovo – Jezuité v Čechách (1995) či dva díly spisu novináře Jaroslava Kmenty Kmotr Mrázek (2007/2008).

Prokazatel­ně anonymní server tedy brojí proti údajným tajným organizací­m s cílem – tak to píše, viz výše – „sdružovat lidi smyslí otevřenou a NEZOTROČEN­OU“. Není co dodat.

Dramaturgi­e nabídky „ke stažení“nepostrádá, jemně řečeno, antisemits­ké rysy a odráží přesvědčen­í, že běh lidské společnost­i ovládají tajné a neprůhledn­é organizace

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia