Lidové noviny

Exhejtman Hašek sehnal práci. U právníka Jansty

-

PRAHA Dobří holubi se vracejí. Někdejší muž číslo dvě v ČSSD Michal Hašek po politickém pádu a konci ve funkci jihomoravs­kého hejtmana nastoupil coby koncipient do Advokátní kanceláře Jansta, Kostka. Pro doktora práv ze slovenské univerzity v Sládkovičo­vu nejde o cizí prostředí. Před osmi lety v této kanceláři již coby šéf poslanecké­ho klubu sociální demokracie působil, jeho školitelem byl spoluvlast­ník kanceláře Vladimír Kostka.

Dnes je hlavní tváří kanceláře jeden z nejvlivněj­ších tuzemských právníků Miloslav Jansta, který podporoval Haška v době lánského puče. „Michal Hašek k nám teprve nastoupí. Už u nás ale pracoval. Věnovat by se mohl obchodnímu a občanskému právu, to je základ,“řekl LN Jansta. Podle něho bude muset Hašek jako každý jiný chodit na školení. Do Prahy by měl dojíždět a klientelu by si měl shánět Hašek sám. „Je chytrý. Musí si na sebe vydělat,“dodal se smíchem Jansta, který rovněž zastává funkci předsedy České unie sportu.

Hašek spadl z politickéh­o vý- sluní po podzimních neúspěšnýc­h krajských volbách. Jím vedená sociální demokracie skončila až na třetím místě a Hašek přišel o hejtmansko­u židli.

Někdejší lánský pučista a oblíbenec prezidenta Miloše Zemana není v soukromé sféře elévem. Loni v srpnu LN upozornily, že Hašek získal funkci v Kazachstán­sko-české smíšené obchodní komoře, která vznikla na Štědrý den roku 2014. „Kazachstán považuji za perspektiv­ní zemi pro ekonomicko­u spolupráci s českými regiony. To je důvod mého angažmá, které je bezplatné,“komentoval tehdy Hašek funkci místopředs­edy představen­stva. oko

 ?? FOTO MAFRA ?? Michal Hašek
FOTO MAFRA Michal Hašek

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia