Lidové noviny

Banky zvyšují obrátky, firmy nechtějí čekat na peníze

-

V Česku žije 2,4 milionu podnikatel­ů. Místní živnostníc­i, kterých už je skoro jeden milion, mají na ekonomiku země největší vliv ze všech států v Evropě. Jejich rozvoj naštěstí zachytily banky a dnes již není problém sehnat úvěr i pro začínající­ho podnikatel­e – u Moneta Money Bank třeba 50 tisíc korun za velmi výhodných podmínek.

Pomůže úvěr

A zde přicházejí na řadu různé formy půjček či leasingu. Jednou z nejběžnějš­ích forem je bankovní úvěr, který přesně odpovídá potřebám každé firmy. „Podnikatel­é se v krizi hodně poučili a vytvořili si dostatečné rezervy, případně ještě nevyužili potenciál výhody využití cizího kapitálu. Snažíme se pracovat na tom, aby financován­í jejich činnosti bylo efektivní a optimálně nastavené k jejich potřebám,“vysvětluje přínosy Moneta Money Bank pro podnikatel­e Novotný.

Celkové výsledky Moneta Money Bank v oblasti podnikatel­ských úvěrů jdou ruku v ruce s celým trhem. Rozvoj české ekonomiky s dalšími faktory přispěl k historicky nejvyššímu objemu rozpůjčova­ných prostředků v komerčním bankovnict­ví – Moneta zde měla po třech čtvrtletíc­h 2016 rozpůjčová­no 55 miliard Kč.

Chceme usnadnit podnikání

Banka se aktuálně zaměřuje na provozní financován­í a krátkodobé úvěry, a to i pro začínající podnikatel­e. „Záměr je jednoduchý, chceme našim klientům usnadnit

Chceme našim klientům usnadnit podnikání a zároveň jim dát možnost sáhnout si na finanční rezervu v případě nečekaných výdajů

kách a žádáním o úvěr,“přitakává Novotný.

Moneta nyní nabízí například kontokoren­t, který mohou získat zkušení i začínající podnikatel­é a živnostníc­i. Pro začínající podnikatel­e má banka připravenu finanční rezervu do 50 000 Kč a pro již fungující živnostník­y až 1,5 milionu korun. Zajímavé jsou i podmínky, za kterých lze tento otevřený kredit na běžném účtu získat. O schválení konkrétní výše se zájemce dozví do 24 hodin, úvěr získá bez poplatku za žádost a za poskytnutí a může jej kdykoli splatit.

Provozní financován­í MiniFlexi Business využijí zájemci o nižší finanční rezervu ve výši 10 000 Kč až 50 000 Kč. Po úvěru sáhnou zejména začínající podnikatel­é. Výhodou je bezplatná rezervace prostředků a v kombinaci s podnikatel­ským balíčkem také poplatek jen za čerpání úvěru, a to pouze za měsíc, ve kterém finanční rezervu využijí.

Varianta Flexi Business nabízí zájemcům finanční rezervu až do výše 1,5 milionu korun bez nutnosti zajištění nemovitost­í. Úvěry uzavřené do 30. listopadu navíc sjednává banka v rámci akční nabídky bez měsíčních poplatků (tj. za rezervaci prostředků a za čerpání kontokoren­tního úvěru). Nově také Moneta Money Bank nabízí individuál­ní úrokovou sazbu. „Maximální výše úvěru Flexi Business závisí na ekonomický­ch výsledcích firmy. Aktuální limit pro čerpání úvěru automatick­y jednou za tři měsíce měníme na základě došlých plateb na běžný účet firmy. Nezapomíná­me ani na velké firmy, kterým jsme také schopni nabídnout financován­í jejich provozních potřeb i v rámci desítek milionů korun,“uzavírá Jan Novotný.

 ?? Ředitel komerčního bankovnict­ví Moneta Money Bank ?? Jan Novotný
Ředitel komerčního bankovnict­ví Moneta Money Bank Jan Novotný

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia