Lidové noviny

Neatraktiv­ní a těžký los

Fotbalisté Sparty se v prvním kole vyřazovací fáze Evropské ligy utkají s Rostovem na Donu

- VOJTĚCH LHOTA

PRAHA Po úspěšném vystoupení ve skupině Evropské ligy znají fotbalisté Sparty svůj další program. Na úvod play off soutěže vyzvou Rostov na Donu.

První zápas bude na programu 16. února v Rusku, odveta o týden později na Letné.

Pražané z výstupu losovacího aktu ve švýcarském Nyonu nebyli zrovna nadšení...

„Je nejhorší možný, jaký mohl být. Budeme to mít hodně těžké,“vzkázal záložník Lukáš Vácha klubovým stránkám.

Ke Spartě přitom mohly být přiřknuti třeba Mönchengla­dbach či Bilbao. Podobně silní, avšak o poznání atraktivně­jší soupeři. Anebo hvězdný Manchester United.

„Rostov je velká hrozba. Přiznám se, že když jsem viděl jeho výsledky, na chvíli jsem přestal mluvit,“připomněl na webu Spar- ty trenér David Holoubek skutečnost, že ruské mužstvo v předkolech Ligy mistrů vyřadilo slavný Ajax a Anderlecht, jež jeho svěřencům nyní mohly být nalosováni. Ve skupině pak na domácím stadionu koncem listopadu oslnilo výhrou nad Bayernem Mnichov 3:2.

Zopakují Krasnodar?

Do druhé nejprestiž­nější pohárové soutěže Rostov spadl, protože skončil až třetí za Atlétikem Madrid a právě Bayernem. Za sebou pak zanechal PSV Eidhoven.

„Neskládáme zbraně. Kdo říká, že Rostov nemůžeme porazit?“ptal se Holoubek. Zároveň dodal, že okamžitě zahájí přípravu, v jejíž rámci hodlá Sparta své zástupce vyslat do Ruska ke sledovaní rivalových zápasů.

Letenští mají na co navazovat. Loni cestovali k prvnímu kolu vyřazovací fáze Evropské ligy rov- něž do téměř dva tisíce kilometrů vzdáleného ruského města. A po výsledcích 1:0 a 3:0 vyřadili Krasnodar. Uspějí i letos? „ Už jen to, že Rostov byl v Lize mistrů, je velmi dobrá vizitka. Stejně tak i vítězství nad Bayernem, který patří ke světové špičce,“podotkl Vácha. „Aspoň že odvetu hrajeme doma, to by mohla být výhoda,“dodal.

Rostov: Jsme favoritem

Představit­elé Rostova nepochybuj­í, že právě jejich fotbalisté jsou favority duelu.

„Mohli jsme dostat velmi silný tým, ale máme jen Spartu,“citoval server Sport-exoress.ru asistenta hlavního kouče Dmitrije Kiričenka. Rostov po podzimní části šestnáctič­lenné ruské ligy figuruje na sedmém místě tabulky se ztrátou 25 bodů na vedoucí Spartak Moskva.

 ?? Trenér David Holoubek FOTO MAFRA ??
Trenér David Holoubek FOTO MAFRA

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia