Lidové noviny

Horká linka

-

Slíbila, že mne spojí s kolegy a začala zpívat árii z Carmen. Po chvilce jsem zjistil, že nezpívá ona, ale operní pěvkyně.

„Máte počítač před sebou?“zeptal se odborník, který přerušil Michaela Jacksona. „Mám ho ve vedlejším pokoji.“Technik si povzdychl nad mou svéhlavost­í a popřál mi příjemný den. Ozve se mi kolega, který má čas.

Když dozpíval Matuška, ozval se jiný kolega. „Je elektrický kabel počítače správně zastrčen do zástrčky?“ptal se přísně. Řekl jsem, že to zjistím. „Co to bylo za zvuk?“ptal se, když jsem se vrátil udýchaný zpod stolu. „Náš pes. Seděl u zástrčky. Chtěl se mazlit.“Odborník znechuceně vzdychl. Požádal mne, abych stroj zapnul. Udělal jsem to, ale v tom nás opět přerušili.

Když jsem se znovu dovolal kvůli minulým telefonátů­m, sdělil mi

Putna

Středa Baldýnský svěží ženský hlas, že počet volajících je bohužel stále tak velký, že není možno mne spojit.

Po půl hodině mi zatelefono­vala slečna, kterou jsem považoval za Carmen. Teď chraptěla. Asi měla za sebou hodně repríz. Požádala mne chraptivým hlasem, abych jí řekl své jméno, adresu, telefonní číslo, značku a typ počítače, datum a místo nákupu, číslo výrobku...

Odmítl jsem to. Tyto informace jsem už sdělil její kolegyni, která mne vysloveně požádala o to, abych nic neprozradi­l její spolupraco­vnici.

„Kdo vám to řekl?“ptala se užasle. „Jméno nesmím prozradit.“– „Proč?“– „Protože by mi pak mohli vypnout proud,“řekl jsem a praštil jsem telefonem.

Pak se ozval odborník. Protože počítač byl správně zapnut v zástrčce, dal mi první povel.

Čtvrtek Rejžek

„Klepněte...“řekl. Dál se nedostal. Přerušili nás nějakou valašskou písní. Šel jsem k sousedovi.

Ačkoli jsem si jistý, že odborník neměl na mysli tohle zaklepání, mohu ho každému, kdo nechce ztrácet čas s horkou linkou, vřele doporučit.

Jděte o patro výš nebo níž. Klepněte na sousedovy dveře. Při troše štěstí vám otevře inženýr, technik nebo nezaměstna­ný mladík. Pokud nemá zrovna problém s vlastním počítačem, určitě vám rád pomůže.

Tomáše Baldýnskéh­o dnes zastupuje spisovatel Ivan Kraus IVAN KRAUS

Pátek Šustrová Sobota Hanák

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia