Lidové noviny

Amazon začíná překládat do češtiny

- PETR VNOUČEK PRAHANa

webu s nabídkami práce pro světový e-shop se objevila pozice, která naznačuje očekávané spuštění stránek v češtině.

„Amazon hledá talentovan­ého, chytrého, zkušeného a nadšeného editora obsahu, aby společnost­i pomohl rozvíjet naše snahy o expanzi v EU. Úspěšný kandidát přispěje k celkové lokalizaci webového obsahu, inovaci a zavedení bezkonkure­nční uživatelsk­é zkušenosti v místech, která jsou klíčová pro expanzi v rámci EU,“stojí v inzerátu.

Nabídka se na stránkách firmy objevila 20. prosince.

„V tomto okamžiku neplánuje- me žádné oznámení,“uvedl mluvčí Amazonu Karel Taschner s tím, že od zahájení náboru jazykových specialist­ů k dokončení lokalizace může být ještě delší období. Navíc je možné, že se nejprve lokalizují stránky a nástroje pro prodejce, až následně pro zákazníky.

Nad tisíc korun pošta zdarma

Americká společnost, která otevřela jeden z největších skladů v rámci EU v Dobrovízi u Prahy, doposud přesměrová­vala české zákazníky na web v německém jazyce. Dlouho se tak spekuloval­o, kdy svou nabídku více zpřístupní zákazníkům v Česku.

Prvním náznakem bylo předvánočn­í zavedení nulového poštovného do Česka v případě, že si zákazník objedná na německém webu zboží za více než 39 eur, tedy zhruba tisíc korun. Dosud takto získala přibližně 50 tisíc českých klientskýc­h účtů.

Amazon otevřel dobrovízsk­é logistické centrum v září 2015, plné kapacity dosáhlo letos v srpnu.

Před vánoční sezonou navíc o třetinu zvýšil počet zaměstnanc­ů, a dokonce pro ně otevřel vlastní železniční zastávku. Firma letos celosvětov­ě zažila svou dosud nejlepší vánoční sezonu.

Společnost Amazon hledá editora českého obsahu pro lokalizaci svého e-shopu. Nabídku pracovní pozice zveřejnila na svém webu.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia