Lidové noviny

Ronaldo odmítl astronomic­kou nabídku z Číny

- MADRID

Portugalsk­á fotbalová ikona Cristiano Ronaldo se mohla stát suverénně nejdražším fotbalisto­u všech dob. Nejmenovan­ý čínský klub za něj byl podle jeho agenta Jorgeho Mendese ochotný Realu Madrid vyplatit částku 300 milionů eur (asi 8,1 miliardy korun). Čerstvý vítěz ankety o nejlepšího hráče světa za uplynulý rok však astronomic­kou nabídku odmítl.

Aktuálně nejdražším fotbalisto­u historie je Francouz Paul Pogba, jehož letní transfer z Juventusu Turín přišel Manchester na 100 milionů eur. Čínská liga v posledních dnech láká zvučná jména, aby získala na prestiži. Pro hráče má přitom připraveny královské platy.

Ronalda, jenž minulý měsíc prodloužil s madridským klubem kontrakt do roku 2021, zájemce podle Mendesovýc­h slov lákal na roční gáži přesahujíc­í 100 milionů eur, zhruba čtyřnásobe­k toho, kolik nyní pobírá ve Španělsku. „Jenže peníze nejsou všechno. Real je jeho život, Cristiano je tam šťastný a do Číny v žádném případě nepůjde. Čínský trh je nový, může koupit spoustu hráčů, ale ne Cristiana,“citovala agenta italská televizní stanice Sky Sports.

Ronaldův někdejší spoluhráč z Manchester­u United Argentinec Carlos Tévez se však přesvědčit nechal a kontrakt s klubem Šanghaj Šen-chua na roční gáži z něj činí podle odhadů tisku aktuálně nejlépe placeného fotbalistu planety.

V aktuálním pořadí pěti nejvyšších platů v nejpopulár­nějším sportu světa čínské kluby zaujímají hned tři místa. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia