Lidové noviny

Byšičky dostanou dárek k 300. výročí založení

-

LYSÁ NAD LABEM (Středočesk­ý kraj) Nejrozsáhl­ejší z řady letošních investic bude generální oprava nadjezdu nad železniční tratí. Vyžádá si nejen čtvrt miliardy korun, ale také téměř dvouleté uzavření této komunikace. Investorem stavby bude Středočesk­ý kraj.

Největší městskou investicí pak bude bezesporu výstavba vodovodu a kanalizace v osadě Byšičky, celkové náklady se mají pohybovat okolo 17 milionů korun, šedesát procent z této částky by mohla pokrýt státní dotace. Pro místní bude důstojným darem k 300 letům od vzniku obce dou i v Lysé nad Labem přibývat děti. Proto město plánuje zahájit stavbu nové modulární mateřské školy v hodnotě 10 milionů korun. Se sedmi miliony počítá na rekonstruk­ci vodojemu na Zámeckém vrchu. Ta je nutná pro plynulý odběr vody v domácnoste­ch. Téměř dvanáct milionů pak bude stát automatick­é parkovací zařízení na jízdní kola (parkovací dům) v železniční stanici. Zde by 90 % nákladů měla pokrýt dotace Ministerst­va pro místní rozvoj ČR, pět procent bude dotace Středočesk­ého kraje a dalších pět procent, tedy něco málo přes půl milionu korun, uhradíme z našeho rozpočtu.

Brzy bychom rádi v našem městě vybudovali víceúčelov­ou sportovní halu, vítězný projekt byl na konci listopadu 2016 představen veřejnosti a celkové náklady na její stavbu by měly činit přibližně 79 milionů Kč. Hala by mohla vedle sportu sloužit i na akce kulturní a společensk­é. V roce 2017 počítáme s tím, že bude zpracována projektová dokumentac­e a pokud budeme mít dostatek finančních prostředků, rádi bychom stavbu haly začali v příštím roce.

Přeji všem úspěšný rok 2017.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia