Lidové noviny

Přestupový boj. Slavia se krotí

-

„Pro Zlín je naše nabídka nepřijatel­ná. Zaregistro­vali jsme, že s námi přerušili jednání,“pokračoval šéf Slavie. „Mrzí mě to ve vztahu k Vukovi. Jeho zájem vrátit se do Slavie je obrovský. Když ho Zlín pustí, budeme rádi, ale naše nabídka je mírně nad standardem českého fotbalu a nemáme důvod ji zvyšovat. Budeme platit mírný nadstandar­d, ale nebudeme peníze vyhazovat.“

Tvrdík podrobnost­i nabídky neupřesnil, ale podle informací redakce se i s možnými budoucími provizemi pohybuje mezi dvanácti a patnácti miliony korun.

V této souvislost­i se zástupce čínské společnost­i CEFC, která pražský klub už skoro rok a půl vlastní, vyjádřil i k příchodu Jana Sýkory z Liberce. Zájem o něj měla i Plzeň, jejíž trenér Roman Pivarník řekl, že za nesmyslné peníze kupovat nehodlá.

„Když plzeňský trenér Pivarník řekne, že do hráče z české ligy jsou ochotni investovat dvanáct až patnáct milionů, je vidět, že neznal nabídku plzeňského klubu. Kdyby byly zveřejněny naše a plzeňská nabídka, bylo by vidět, že zdaleka nejsou tak daleko od sebe, ale mají jen jinou strukturu. U přestupů je zapotřebí vidět nejen přímou cenu úhrady, ale také procentuál­ní podíl z dalšího transferu hráče a provizi agentovi a hráči,“vysvětlil Tvrdík.

A pokračoval: „My jsme Liberci nabídli, že více zaplatíme hned a méně dáme na budoucím transferu hráče. Podíl na budoucím přestupu byl třikrát nižší, než byla nabídka plzeňského klubu. Chci říct, že naše nabídka nebyla tak vysoko nad Plzní, jak se obecně soudí.“

Slavia během zimní přestávky přivedla brankáře Přemysla Ková- ře (Varna), obránce Michaela Lüftnera (Teplice), levého beka Pera-Egila Floa (Molde), záložníka Marka Alvira (Domžale) a právě Jana Sýkoru (Liberec). Ale co odchody? Jediným hráčem z podzimní základní sestavy, který má povolení odejít, je krajní záložník Jaromír Zmrhal. Oficiální nabídka, která by splňovala představy klubu, však v tuto chvíli neexistuje.

Naopak blíž k odchodu je pravý záložník či útočník Gino van Kessel, jenž přišel v létě za 35 milionů korun. Zatím se však neprosadil, byť na soustředěn­í má stále šanci přesvědčit.

„Máme na něj nabídky z Polska, Turecka a ze států bývalého Sovětského svazu. Trenér ještě nemá hotový názor a rozhodne se po tomto soustředěn­í. Nevylučuju, že když Gino dá v přípravě pět gólů a všechny převálcuje, třeba šanci dostane. Ale poslední rozhodnutí zatím vypadá tak, že ho klub uvolní na hostování. Nejdál pokročilo jednání s jedním polským klubem,“poznamenal Tvrdík.

Šéf fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík uvedl, že klub nehodlá v zimním přestupním období vyhazovat peníze za předražené hráče. Nebude tak zvyšovat nabídku na zlínského záložníka Vukadina Vukadinovi­če. Máme nabídky na Gina van Kessela z Polska, Turecka a ze států bývalého Sovětského svazu. Zatím to vypadá, že ho klub uvolní na hostování.

 ?? Gino van Kessel FOTO ČTK ??
Gino van Kessel FOTO ČTK

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia