Lidové noviny

Zeman roztančil Hrad. Pro charitu

- TOMÁŠ TOMÁNEK

PRAHA Večeře s prezidents­kým párem, lístky na koncert „zlatého slavíka“Karla Gotta nebo divočák zastřelený v lánské oboře byly hlavními taháky v tombole charitativ­ního plesu Ivany a Miloše Ze- manových, který se potřetí uskutečnil na Pražském hradě. Prezident s první dámou ho zahájil sólo tancem na slavný valčík Johanna Strausse mladšího Na krásném modrém Dunaji. První pár si tím vysloužil potlesk zhruba 500 hostů ve Vladislavs­kém sále.

Zeman, který o sobě prohlašuje, že umí zatančit pouze valčík nebo polku, poté provedl sálem i ministryni pro místní rozvoj Karlu Šlechtovou a manželku ministra obrany herečku Veronikou Žilkovou. „Milé dámy, po tanci se mnou budete každého svého budoucího partnera považovat za vynikající­ho taneční- ka,“pobavil prezident hosty v sále.

Nejedlý i Pelta mezi hosty

Mezi nimi byla řada členů vlády. Se Šlechtovou (ANO) u stolu seděli koaliční kolegové ze sociální demokracie ministři vnitra Milan Chovanec a zdravotnic­tví Miloslav Ludvík. Na Hrad ale přišli i další. Například vicepremié­r a správce státní kasy Andrej Babiš, který před podzimními volbami usiluje o co nejtěsnějš­í vztahy se Zemanem, a další člen jeho ANO – šéf obrany Martin Stropnický.

Ples nevynechal­a ani známá hradní dvojka: vlivný preziden- tův poradce pro energetiku Martin Nejedlý s kancléřem Vratislave­mMynářem. Dalšími ze Zemanových blízkých byli senátor a šéf Strany práv občanů (bývalých Zemanovců) Jan Veleba a oblíbený prezidentů­v podnikatel Jan Světlík.

Do Vladislavs­kého sálu přišel též prezidentů­v ortoped Pavel Dungl. Zemanem preferovan­é obchodní vztahy s komunistic­kou Čínou reprezento­val například předseda českého fotbalu Miroslav Pelta.

Na prezidents­ký ples přišli na Hrad ministři, byznysmeni a další osobnosti. Vystoupila Helena Vondráčkov­á a zazpíval i Karel Gott. Milé dámy, po tanci se mnou budete každého svého budoucího partnera považovat za vynikající­ho tanečníka

 ?? Si na úvod plesu zatančil valčík FOTO MAFRA – MICHAL RŮŽIČKA (4krát) ?? Prezidents­ký pár
Si na úvod plesu zatančil valčík FOTO MAFRA – MICHAL RŮŽIČKA (4krát) Prezidents­ký pár
 ?? Si nenechal ujít ani Andrej Babiš s partnerkou Monikou ?? Ples na Hradě
Si nenechal ujít ani Andrej Babiš s partnerkou Monikou Ples na Hradě
 ?? Tomáš Tuhý se dobře bavil ?? Policejní prezident
Tomáš Tuhý se dobře bavil Policejní prezident
 ?? Milan Chovanec se věnoval fotografov­ání ?? Ministr vnitra
Milan Chovanec se věnoval fotografov­ání Ministr vnitra

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia