Lidové noviny

Před lupičem ukryla servírka dcerku na WC

-

PRAHA Ozbrojený muž přepadl včera odpoledne v Praze-Krči hernu, v níž v tu chvíli byla jen zaměstnank­yně se svojí tříletou dcerou. Kromě pražských policistů na místě zasahoval i Útvar rychlého nasazení. Děvčátko, které matka stihla ukrýt na toaletě, policisté z objektu vyvedli. Pachatel, který byl údajně ozbrojen krátkou střelnou zbraní, utekl. Kriminalis­té žádají veřejnost o pomoc při pátrání.

„Oznámení o loupežném přepadení přijali pražští policisté přibližně deset minut před jedenáctou hodinou. Informace vypovídaly o tom, že hernu v ulici Štúrova přepadl neznámý pachatel s pistolí v ruce. Mnohem zásadnější ale byla skutečnost, že v herně měla zůstat dcera servírky, kterou ve strachu o její zdraví zamkla maminka na tamní toaletě. Sama pak z herny utekla,“uvedl mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Policie na místo vyslala všechny hlídky v okolí, které místo zajistily. „Jejich úkolem v takových situacích není zakročovat bezhla- vě proti pachateli, ale zajistit takzvaně bezpečný perimetr, aby nedošlo k ohrožení zdraví a života nezúčastně­ných osob,“vysvětlil Hulan. Do herny pronikli až policisté z Útvaru rychlého nasazení, kteří holčičku dostali do bezpečí. Matce i její dceři byla podle Hulana poskytnuta psychologi­cká pomoc.

Poté policisté ve spolupráci s psovodem hernu prohledali, pachatel v ní však už nebyl. Podle policistů je pravděpodo­bné, že z místa utekl mezi nahlášením události a příjezdem prvních hlídek.

Policisté incident vyšetřují jako loupež, pachateli hrozí až desetileté vězení. „S ohledem na skutečnost, že se měl loupeže dopustit se zbraní v ruce, je vnímán jako nebezpečný pachatel. Proto apelujeme na každého, kdo by s hledaným přišel do kontaktu, ať se ho určitě nesnaží zadržet sám,“dodal Hulan. Lidé mohou jakékoliv informace o pohybu nebo pobytu pachatele sdělit na lince 158. čtk

 ?? Kam včera dopoledne vpadl lupič FOTO MAFRA – MICHAL ŠULA ?? Herna v Praze 4,
Kam včera dopoledne vpadl lupič FOTO MAFRA – MICHAL ŠULA Herna v Praze 4,

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia