Lidové noviny

Klaus mladší znovu dobývá ODS

- MARTIN SHABU

Řadovým členem rozhodně nezůstane, ozývá se od straníků

PRAHA Kdyby v Praze kandidoval prakticky kdekoli jinde, podporu by dostal stejnou. Těmito slovy okomentova­l nominaci Václava Klause mladšího (47) na sněmovní kandidátku jeden ze šéfů pražské organizace strany.

Jestli ho ale „modří“na volitelné místo skutečně vyšlou, se uvidí až 27. února, kdy proběhne sněm celopražsk­é buňky. „V tuto chvíli je jednička za Prahu 6. Bude umem mým a mých kolegů, abychom mu vyjednali co nejlepší pozici na kandidátce,“řekl LN Jakub Stárek, předseda ODS v Praze 6.

Ačkoli právě tato oblast patří mezi tradiční bašty podporovat­elů rodiny Klausů, výsledek hlasování přece jen napověděl, že syn expreziden­ta zaujal. Ve vnitrostra­nickém hlasování získal 57 z 58 možných hlasů. „Mluví z duše velké části ODS,“uvedl Tomáš Portlík, 1. místopředs­eda pražské ODS.

Svoji nominaci a snahu prodrat se až mezi poslance v podzimních volbách bere Klaus junior skutečně vážně. Systematic­ky pracuje na svém zviditelně­ní. Ostatně – jindy banální informaci o nominaci v jedné z 15 pražských buněk ODS ve středu večer rozeslala novinářům PR agentura, která se specializu­je na politický marketing.

Uvnitř strany panuje přesvědčen­í, že řadovým straníkem rozhodně nezůstane. Více na straně 3 Poznámku čtěte na straně 8

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia