Lidové noviny

Anděl Páně 2 zlomil český rekord

-

PRAHA Pohádka Anděl Páně 2 režiséra Jiřího Stracha vydělala na tržbách 127,1 milionu korun, a po deseti týdnech v distribuci se tak stala komerčně nejúspěšně­jším českým filmem promítaným v českých kinech. Vyplývá to ze statistik Unie filmových distributo­rů (UFD).

Dosud nejvíce za český film v kinech diváci utratili za Vratné lahve. Anděl Páně 2 vstoupil do kin loni 30. listopadu. Zájem diváků o pokračován­í pohádky byl od počátku veliký. První tři po sobě jdoucí víkendy po premiéře její návštěvnos­t překročila 100 000 diváků a Anděl Páně 2 byl nejnavštěv­ovanějším snímkem roku 2016 v českých kinech. Počet milionu diváků překonal Strachův film v půlce ledna.

Po uplynulém víkendu pohádka Anděl Páně 2 podle UFD na tržbách o 2,5 milionu korun překonala snímek režiséra Jana Svěráka Vratné lahve z roku 2007 s tržbami 124,6 milionu korun. Třetí podle výše tržeb je komedie Ženy v pokušení režiséra Jiřího Vejdělka (2010), která vydělala 124,1 milionu korun.

V žebříčku návštěvnos­ti kin za uplynulý víkend obsadil Anděl Páně 2 s počtem 24 148 diváků třetí příčku. Největší zájem měli lidé o novinku v podobě amerického hororu Kruhy. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia