Lidové noviny

Komplikace Koukalové: kvůli třísce musela domů

- TOMÁŠ MACEK

PRAHA Nečekanou komplikaci musela řešit biatlonist­ka Gabriela Koukalová těsně před zahájením mistrovstv­í světa v Hochfilzen­u. Při soustředěn­í v Anterselvě se jí minulý týden do palce pravé ruky zadřela tříska a ten začal bolet, hnisat a natékat.

Původně se Gabriela Koukalová měla přesunout z Anterselvy rovnou do Hochfilzen­u. Jenže problémy s třískou si vyžádaly rychlou improvizac­i. „Zadřela si ji na bříšku palce zespod, na takovém pro biatlon hloupém místě,“rozkrýval celý problém před úterním tréninkem v Hochfilzen­u kouč Zdeněk Vítek.

„Bolelo ji to při přebíjení, nemohla s tím pořádně zavírat závěr. Pak už dokonce na tréninku jezdila jen s jednou hůlkou.“

Proto se Koukalovou rozhodli v noci ze soboty na neděli poslat s manželem Petrem na otočku domů, do Jablonce.

„Doktor Dobeš jí tam třísku vyřízl a ránu sešil. Zůstala po ní jen malá jizva. V pondělí se potom Gábina vydala z Česka do Hochfilzen­u,“popisoval Vítek.

Tým trable s třískou nejprve tajil, ještě v neděli vydal při zveřej- nění nominace zprávu, že všichni reprezenta­nti jsou zdrávi. Teprve nyní se kouč žen rozhovořil o celé anabázi. O té svědčily i dvě vrstvy náplasti na prstu. „Ale ulevilo se mi,“řekla Koukalová trenérovi před úterním tréninkem.

Reprezenta­ční lékař Vladimír Dobeš je ujišťoval, že rána by se měla do dvou dnů zatáhnout.

„Ve čtvrtek by měla být Gábina v pohodě. Snad to celé bude jen taková sranda,“věří Vítek.

Částečně jej uklidňuje vědomí, že už předtím, než se zhoršil stav jejího palce, absolvoval­a Koukalová v Anterselvě v podstatě celou tréninkovo­u náplň.

Dnes odpolednem­usí trenéři nahlásit sestavu do smíšené štafety.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia