Lidové noviny

V Čechách?

-

LN Jak na soutěži vypadalo udílení cen?

V naší kategorii nás se zlatou medailí bylo několik, ale naše zahrada byla navíc vyhodnocen­a jako nejlepší. Protože šlo o kategorii „velká zahrada“, tak jsme dostaly hlavní cenu a s ní spojené ocenění Tudorovsko­u růží.

LN Je to už přes pět let, takže se zeptám, co bylo dál? Otevřela se před vámi úspěšná kariéra?

Já asi nejsem úplná kariéristk­a, mně přišlo, že nemám dost zkušeností. I když to byl takový úspěch, tak jsem asi buď byla nohama na zemi, nebo mi nechyběla sebekritik­a, že jsem teprve čerstvě po škole.

LN Zůstaly jste s kolegyní spolu?

Každá jsme si šla vlastní cestou. Já jsem hodně spolupraco­vala se společnost­í Philip Nixon Design, takže jsem postupně směřovala tam a stále pro ně pracuji.

LN Začala jste ale i svou vlastní praxi?

Ano, měla jsem vlastní projekty, ale tuto cestu jsem postupně opouštěla. Přišlo mi to trošku jednodušší. V té době jsem asi také neměla úplně odvahu, abych začala podnikat sama.

LN Chodily poptávky, které začínaly „Vážená vítězko, chceme vaši zahradu“?

(smích) Takhle úplně to nebylo. Nějaké e-maily jsem dostala, ale spíš jsem pisatele odkazovala na to, že pracuji s kolegy v ateliéru. Chtěla jsem se dál učit a pracovat v týmu, který jsem měla ráda. V té době mi to přišlo jako ideální řešení.

LN Vrátila jste se domů. Co teď?

Stále pracuji pro anglický ateliér, v Čechách mám soukromé projekty, spolupracu­ji s architekty i s dalšími kolegy včetně realizací. Trošičku sedím na více židlích. Uvidíme, jak se bude situace dál vyvíjet.

LN Jak často musíte kvůli práci létat do Londýna?

Letos poletím v červnu a vloni jsem tam byla všeho všudy třikrát. Moc často to není potřeba, všechno zvládáme online. Trošku jsem z toho měla obavy, ale jde to dobře.

LN Začínat v Anglii a začínat tady – jaké to je?

V Anglii je to neuvěřitel­ně snadné. Všichni se vám na úřadech snaží pomoci. Podnikání v Čechách je podstatně komplikova­nější. Přesto začínám směrovat svou práci do Čech a věřím, že klientelu najdu.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia