Lidové noviny

Nejvíc nových mobilů v jednom dni

- LUDĚK VOKÁČ

BARCELONA (od zvláštního zpravodaje LN) Včera, den před dnešním zahájením mobilního veletrhu MWC v Barceloně představil­a řada výrobců své novinky. Samsung tentokrát udělal místo konkurenci, když představil jen nový tablet. O pozornost se tak praly především Huawei, oživená Nokia, LG a další.

Huawei představil své dvě novinky P10 a P10 Plus. Liší se velikostí a rozlišením displeje, společným znakem bude například bohatá nabídka barevných verzí. Velkým lákadlem P10 je vylepšený fotoaparát Leica s dvojitým objektivem.

Comeback ohlásila v Barceloně Nokia. Příslušens­tví pro sledování zdravého životního stylu vyrábí ve vlastní režii, na telefonech spolupracu­je s HMD Global a Foxconnem. Smartphony Nokia mají Android, čímž je ukončen neúspěšný experiment s Windows. Firma potvrdila, že v Evropě se bude prodávat model Nokia 6, který již nabízí v Číně; úplné novinky jsou menší a levnější modely Nokia 5 a 3.

Ale hlavní hvězda je skromnější: firma ohlásila návrat legendární­ho modelu 3310. Design odkazuje na původní 3310, novinka je jen štíhlejší, má nové ovládání a větší barevný displej.

Korejské LG ukázalo nový model G6, který minimalizu­je rámečky okolo displeje. I přes 5,7palcovou úhlopříčku displeje je tak telefon překvapivě kompaktní. Značka Moto představil­a levnější modely G5 a G5 Plus s kovovým tělem, zatímco BlackBerry se pokouší o návrat pod vedením čínského výrobce TCL. Model KeyOne dostal qwerty klávesnici.

 ?? Revný a větší displej má nově baFOTO NOKIA ?? Omlazená Nokia 3310
Revný a větší displej má nově baFOTO NOKIA Omlazená Nokia 3310

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia