Lidové noviny

Nemáme na výběr, útok, útok a zase útok

Odvety čtvrtfinál­e Ligy mistrů

- MILOSLAV NOVÁK

BARCELONA/PRAHA Trenér Luis Enrique dorazil v úterý na předzápaso­vou tiskovou konferenci nažhaven. „Budeme riskovat, nepochybně. Nemáme na výběr. Útok, útok, útok a zase útok,“vyhlásil.

Po světě má spoustu fanoušků, ale také spoustu těch, kdo jí nepřejí, protože bývá protežovan­á. Fotbalová Barcelona.

Před pěti týdny byla na kolenou, ale vstala. Díky heroickému výkonu, přízni rozhodčích i kolapsu Paris St. Germain, který první osmifinálo­vý duel vyhrál 4:0. Odveta pak skončila 6:1 pro Barcelonu. „Chceme si to zopakovat. Víme, že k tomu potřebujem­e i méně branek než proti St. Germain,“poznamenal Enrique.

Minulý týden v Turíně prohrála 0:3, k postupu do semifinále potřebuje výhru o čtyři góly, případně zvládnout penaltový rozstřel, pokud po základní hrací době 3:0 vyhraje a v prodloužen­í gól nepadne. „Věříme až do poslední vteřiny. Věříme, dokud nebude konec,“prohlásil kouč. „Doufám, že pro všechny Katalánce to zase bude úchvatný večer.“

V březnu to byl historický obrat novodobé éry Ligy mistrů. Snad i zázrak. Teď Barcelona po-

Včera: duely Leicester – Atlético Madrid a Real Madrid – Bayern skončily po uzávěrce (výsledky na Sport.lidovky.cz).

Dnes od 20.45: Monako – Dortmund, Barcelona – Juventus.

Byl by to zázrak, pokud by Barcelona po dvou letech prošla do semifinále. Mimochodem, tenkrát na jaře 2015 nezůstalo jen u něj, ve finále pak porazila právě Juventus (3:1).

Juventus odehrál doma vynikající zápas, soupeře takřka k ničemu nepustil, a mohl dát dokonce i víc branek. „Nevím, jestli nám tři nula bude stačit, protože Barcelona ukázala, že je schopná všeho,“uvažoval útočník Gonzalo Higuaín. „Když dáme gól, půjdeme dál.“

To si myslela i Paříž. Když po hodině odvety dal Cavani na 1:3, už se viděla v dalším kole. A když tentýž stav držela ještě tři minuty před koncem, nebylo o postupujíc­ím pochyb. Zběsilý závěr všechno změnil, k obratu přispěla i penalta za nafilmovan­ý Suárezův pád. Historický obrat to však jen ušpinilo. Co přijde tentokrát?

Fotbalisté Barcelony potřebují v dnešní odvetě čtvrtfinál­e Ligy mistrů dokázat téměř nemožné: dát Juventusu víc gólů, než inkasoval v předchozíc­h devíti zápasech této soutěže dohromady.

 ?? Vyčarují barcelonsk­é hvězdy opět zázrak? FOTO REUTERS ?? Suarez, Messi, Neymar.
Vyčarují barcelonsk­é hvězdy opět zázrak? FOTO REUTERS Suarez, Messi, Neymar.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia