Lidové noviny

Kometa je krok od titulu

- TOMÁŠ KUBÁNEK

BRNO/PRAHA Na celkově dvanáctý titul, ovšem první po 51 letech, může dnes večer dosáhnout hokejová Kometa Brno. Chybí jí k tomu i napočtvrté doma porazit úřadujícíh­o mistra z Liberce.

Včera ho Brňané sestřelili především dvěma góly Jozefa Kováčika a Marka Kvapila v rozmezí 32 vteřin ve 13. minutě. Ten první byl však hodně sporný.

Krejčík nabil na pravý kruh Kováčikovi, jehož ránu sice stihl Lašák chytit do lapačky, ale podle sudích až v brance. Samotný puk však ani na videu za brankovou čárou vidět nebyl.

„Jsem rád, že to tam prošlo. Respektive ruka zůstala za brankovou čárou. Lašák ruku po střele natahoval. Puk má nějakou rychlost a napnutou ruku odtlačí,“mohl se jen domnívat šťastný střelec Kováčik.

„Srazil nás gól, co svět neviděl,“neskrýval rozčarován­í nad posouzením situace trenér Liberce Filip Pešán. Také brankář Lašák byl přesvědčen­ý o tom, že nemohlo být ze záznamu jasné, že byl puk stoprocent­ně za brankovou čárou. „Neměl jsem puk v košíku, ale v dlani, nechytil jsem to ideálně a to může hrát velkou roli. Sudí jsou jen lidé, i když to byla specifická situace a měli čas to rozebrat a několik úhlů použít. Pokud je pravidlo, že stačí dedukce, tak si to sudí ustojí a má alibi,“uvedl Lašák.

O půlminutu později zvýšil z protiútoku Kvapil a při power play přidal pojistku Zaťovič.

Přestože Brnu nyní chybí už jediná výhra, Kováčik boj o titul za rozhodnutý ještě nepovažuje. „Hraje proti nám kvalitní soupeř, který udělá všechno pro to, aby dotáhl pokračován­í série do Liberce.“

Hokejisté Brna i díky sporné brance porazili ve třetím zápase finále extraligov­ého play off Liberec 3:0 a už dnes mu mohou uzmout titul.

S využitím čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia