Lidové noviny

„Nesestupit­elná“Příbram

-

slední. Ale naše pozice je stejná, tohle zatím nic neřeší,“varuje zkušený záložník Jan Rezek, jenž evidentně nesdílí výrazný optimismus mladšího kolegy, popsaný výše. „Hrajeme o život a hrát o něj budeme až do konce,“podotkl bývalý reprezenta­nt.

Právě Rezek je symbolem zlepšené formy Středočech­ů, společně s Tomášem Pilíkem jsou hlavními strůjci herního progresu, jímž se Příbram aktuálně pyšní.

„Pořád kluky nabádám, že musíme hrát fotbal. Myslím odvážný fotbal. Pokud budeme ustrašení a někde zalezlí bez míče, tak nemůžeme zvítězit,“naznačil Rezek, jak burcuje kabinu.

Přesně před rokem nastoupil k týmu místo Pavla Tobiáše na trenérské místo Martin Pulpit a i díky podezřelé remíze v Jablonci ligu zachránil. Vysloužil si novou smlouvu, což však v Příbrami nic neznamená. Na podzim dostal padáka, nástupce Petr Rada vydržel jen pár kol, až v zimě spadl obtížný úkol na trenérskéh­o benjamínka Kamila Tobiáše, syna toho muže, co byl loni na začátku května odvolán. „Změnili jsme rozestaven­í, semkli jsme se a je to vidět. Ať si říká kdo chce co chce, hrajeme teď dobře a jedeme,“hýří sebevědomí­m Jan Suchan, autor dvou branek z posledních dvou zápasů. „Teď k nám dorazí Sparta a nedáme jí nic zadarmo. Ať se těší.“

Fotbalová komunita jen stěží uvěří, že Příbram z ničeho nic povstala naprosto čistě, protože pověst klubu se šéfem Starkou je v tomto směru jednoznačn­ě po- kažená. Jenže tým doma postupně porazil Hradec, Bohemku a Karvinou, byl v těch zápasech prostě lepší. Soupeři si nestěžoval­i na sudí, jak bývalo u Litavky koloritem, ostatně tlačenka od arbitrů jako by zmizela s loňským zápasem, při němž se opilý brankový rozhodčí Jech během hry bez skrupulí vymočil u čáry.

A když teď o víkendu přijel Jarda k Mirkovi, což v hantýrce fanoušků znamená, že Starkovu Příbram hostil Jablonec šéfa Mirosla-

va Pelty, vypadalo utkání protkané řadou krásných gólů na rozdíl od loňské komedie stejných aktérů také legálně.

„Kdo střetnutí viděl, nemůže za ním spatřovat žádné spekulace. Nahoru dolů, pěkný fotbal,“řekl po vítězství 4:2 Kamil Tobiáš.

Je jasné, že Příbram pamatuje barvitější časy. Kdysi s penězi od bohaté firmy Marila šplhala až do evropských pohárů. Štědrá podpora je ovšem dávno pryč, stejně jako nadstandar­dní podpora politiků. I díky ní klub vybudoval úspěšnou mládežnick­ou základnu, z níž nahrnul do vrcholovéh­o fotbalu fůru vynikající­ch reprezenta­ntů.

Ale na to se teď nehraje. Zbývá posledních pět kol, ve hře je patnáct bodů. „Já jsem bojovník, nikdy se nevzdávám,“burcuje boss Starka.

A tomu věřte víc, než že ta tráva bude modrá.

 ?? Fotbalisté Příbrami v posledním ligovém kole porazili Jablonec na jeho hřišti 4:2 a bodově se dotáhli na nesestupov­é příčky. FOTO ČTK ?? Jako na střelnici.
Fotbalisté Příbrami v posledním ligovém kole porazili Jablonec na jeho hřišti 4:2 a bodově se dotáhli na nesestupov­é příčky. FOTO ČTK Jako na střelnici.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia