Lidové noviny

Test před MS. Chytá Mrázek

- ČESKÉ BUDĚJOVICE

S Petrem Mrázkem v brance a dalšími čtyřmi posilami z NHL v sestavě nastoupí čeští hokejisté do dnešního zápasu proti Finsku v Českých Budějovicí­ch. Souboj proti Seveřanům je součástí Českých her, závěrečnéh­o turnaje seriálu Euro Hockey Tour, a zároveň i jedním z posledních testů před mistrovstv­ím světa v Paříži a Kolíně nad Rýnem.

„Věřím, že to bude dobré. Na Finy jsme připraveni, budeme mít ještě taktickou poradu. Všichni jsou nadržení. Přijeli noví hráči, takže budeme zkoušet nové taktické varianty. Uvidíme. Do šampionátu je ještě čas, deset dní, což je pro kluky výborné,“řekl novinářům asistent trenéra Jaroslav Špaček po včerejším tréninku.

Na ledě chyběl útočník Tomáš Filippi, který má zdravotní problémy a odjel na vyšetření do Prahy.

Trenéři tak museli změnit plánované složení formací, místo opory Magnitogor­sku se do sestavy posunul Lukáš Kašpar, jenž měl původně odpočívat. I s ohledem na vysoký počet hráčů v přípravě to ale nebyl problém.

V pondělí se do tréninku zapojilo osm nováčků – Michal Kemp- ný, Jakub Kindl, Radko Gudas, Jakub Krejčík, Radim Šimek a útočníci Jakub Voráček, Filippi a Jan Kovář. Až na Filippiho budou všichni hrát.

„Hned bylo vidět, že nasazení je trošku jiné než na trénincích před zápasy proti Norsku a Německu. Hráči vidí, jak se má pracovat, a věřím, že se to opět posu- ne o level výše,“uvedl Špaček a poukázal zejména na kvalitu hráčů z NHL v čele s Voráčkem.

Čtveřice nových hráčů by měla vytvořit elitní přesilovko­vou formaci, budou v ní obránci Kempný s Ruttou a útočníci Voráček, Kovář a Červenka. Český tým se s Finskem utkal naposledy v únoru v Göteborgu a vyhrál jednoznačn­ě 7:1. Podobný výsledek ale Špaček tentokrát neočekává.

„Minule jsme je přebruslil­i a spadly nám tam góly, které jsme ani nečekali. Finové i my jsme změnili sestavu a pořád je to příprava. Samozřejmě že bychom chtěli, aby to tak opět vypadalo, ale spíše si musíme zkoušet varianty a připravit se na příští týden,“podotkl jeden z asistentů Josefa Jandače.

Zápas začne v budějovick­é Budvar aréně v 18.30. čtk

 ?? Na tréninku reprezenta­ce FOTO PROFIMEDIA ?? Gólman Petr Mrázek
Na tréninku reprezenta­ce FOTO PROFIMEDIA Gólman Petr Mrázek

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia