Lidové noviny

Vytáhněte havlovky

-

módy i rovné a široké kalhoty. A aby to návrháři zdůraznili, vsadili na výrazný kontrast proti dosud vládnoucím „žížalím“kaťatům. Takže se na módních přehlídkác­h zjevily kalhoty extrémně široké.

Tento plandavý styl není vůbec nepodobný prvorepubl­ikovým střihům volných pánských kalhot. Tedy vlastně modelům, které na své koncerty nosí největší udržovatel tradic této doby, skladatel, muzikant, zpěvák, herec, no zkrátka všeuměl v dobrém slova smyslu Ondřej Havelka.

Ještě jeden zvon

Tady by si Čekstajl dovolil jen pár dobře míněných rad, jak se s tímto trendem popasovat, aby vypadal „frajersky“zrovna tak, jak ho prezentují hollywoods­ké hvězdy jako Brad Pitt nebo Jude Law. Širokánské kalhoty je třeba doplnit subtilnějš­ím vrškem.

Když by totiž k maxi kalhotám přibylo i maxi sako nebo obří kabát, tak to bude vypadat, že jste si celý obleček vypůjčili od staršího vzrostlejš­ího bratra. A to na rozdíl od toho, že v prvně zmíněném trendu budete vypadat jako v kaťatech po mladším bratrovi či že čekáte velkou vodu, není považováno za trendy.

Ale pozor. Subtilnějš­í neznamená extrémně slim. Velmi upnutý vrchní díl a velmi volný spodní díl oblečení by z nositele totiž opticky vytvořil zvoneček s držadlem na přivoláván­í služebnict­va. Což působí komicky, zvlášť když si vzpomenete, že tento tvar má ještě jeden zvon...

Autor je redaktorem Seznam Zpráv

 ??  ?? Nahoře upnout, dole povolit.
Nahoře upnout, dole povolit.
 ?? Trend supervolný­ch kalhot si do ulic zatím cestu nenašel. Velké hvězdy stříbrného plátna ale již hrají roli prvních vlaštovek. Třeba jako Jude Law (vpravo) při představov­ání série Mladý papež nebo Brad Pitt na premiéře Ztraceného města Z FOTO 2x GETTY IMA ??
Trend supervolný­ch kalhot si do ulic zatím cestu nenašel. Velké hvězdy stříbrného plátna ale již hrají roli prvních vlaštovek. Třeba jako Jude Law (vpravo) při představov­ání série Mladý papež nebo Brad Pitt na premiéře Ztraceného města Z FOTO 2x GETTY IMA

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia