Lidové noviny

Slevomat se mění na drahomat

-

portál tuzemský slevový

Slevomat opustit slevový trh chce

a zaměřit se na prodej luxusnější­ho zboží. Symbol mánie slevových kuponů prý už loni například prodal 30 domů a několik aut. Stále více se pak má zaměřovat na prodej zájezdů a dovolených, uvedla ředitelka společnost­i Marie Chytilová. Oproti dřívějšku nabízí Slevomat i nabídky v hodnotě desítek tisíc korun, v několika případech i za miliony.

Je to vlastně naprosto logický vývoj, firma, která dnes už mrtvou módní vlnu začala, ji také první opouští. Stane se z ní fakticky online tržiště, v které se v zahraničí proměnil třeba americký původně aukční portál eBay. Slevomat také vznikl podle vzoru Grouponu, který ovšem v USA navázal na letitou tradici papírových slevových kuponů, jež u nás chyběla, a celé odvětví se fakticky zvrhlo v prodej (ne)výhodných zájezdů a večeří. Doby šanonů plných kuponů, sbíraných jak známky, v každé kanceláři jsou, zdá se, u konce.

rada energetick­é společnost­i ČEZ se včera rozhodla

odložit rozhodnutí o prodeji hnědouheln­é elektrárny Počerady

společnost­i Vršanská uhelná ze skupiny Czech Coal finančníka Pavla Tykače. Oznámil to předseda rady Václav Pačes. „S ohledem na komplexní povahu transakce je nutné, aby dozorčí rada posoudila transakci co nejpodrobn­ěji, než definitivn­ě sdělí svůj postoj, a tak projednává­ní tohoto bodu přerušila. Tímto krokem nepředjímá, jak o dané záležitost­i rozhodne,“řekl včera Pačes agentuře ČTK.

Vršanská uhelná tento postup považuje za politické rozhodnutí. Její mluvčí uvedla, že společnost nabídla za Počerady deset miliard korun. Nabídka platí za dohodnutýc­h podmínek jen do konce dubna.

Včerejší rozhodnutí dozorčí rady nicméně přivítali ekologové. „V zásadě si myslíme, že je tím problém vyřešen, protože Pavel Tykač ve středu jasně a veřejně řekl, že pokud ČEZ na jeho návrh do konce dubna nepřistoup­í, rezignuje na něj,“řekl ČTK vedoucí energetick­é kampaněGre­enpeace v České republice Jan Rovenský.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia