Lidové noviny

Kvitová svůj boj vyhrála. Co policie?

- ANTONÍN VAVRDA

Pařížský comeback Petry Kvitové trval dva zápasy. Ve středu ukončila její pouť grandslamo­vým French Open Američanka Bethanie Matteková-Sandsová.

A přestože po závěrečné dvojchybě hodila česká tenistka raketou na antuku, zklamání z vyřazení nemělo dlouhého trvání.

Možná ještě než skončilo dlouhé přátelské objetí se soupeřkou, která je deblovou parťačkou Lucie Šafářové, byly negativní myšlenky na prohraný zápas pryč.

RETURN

Nad důvodem není třeba dlouho hloubat.

Když loni 20. prosince Kvitovou přepadl neznámý útočník v jejím bytě a pořezal ji na levé ruce, kterou hraje, čistě ze sportovníh­o hlediska to s rodačkou z Bílovce vypadalo všelijak, jen ne dobře. Pořezané prsty na ruce mohou omezovat při běžných činnostech. Co potom ve chvíli, kdy v ní několik hodin denně svíráte raketu?

První prognózy ošetřující­ch lékařů zněly, že Kvitová nebude moci začít trénovat dříve než za půl roku.

A ještě na konci dubna tomu všechno nasvědčova­lo. Dokonce se začalo šuškat, že se na kurty už nikdy nevrátí. Jenže už 2. května zveřejnila na svém facebookov­ém profilu fotku z monackých kurtů z lehkého tréninku.

To další má většina fanoušků ještě v čerstvé paměti. Před týdnem odlet do Paříže, v pátek oznámení startu na French Open, v nedělním prvním kole potvrzení toho, že jen tak na „zkoušku“se nevracela. Potvrzení toho přišlo i včera. „Byla jsem naštvaná. Zda je to dobré znamení? No, nejsem si jistá, jestli se to tátovi líbilo,“usmívala se trošku nervózně před novináři, když komentoval­a hozenou raketu. „Pro mě jsou vítězky French Open letos dvě. První je Petra, druhou ta, která ovládne finále,“dodal její trenér Jiří Vaněk. Jen těžko lze nesouhlasi­t a je vlastně jedno, kolik turnajovýc­h vavřínů si Kvitová v následujíc­ích týdnech a měsících na své konto připíše. Ten největší duel vyhrála.

Nyní ještě zbývá dořešit případ po jiné stránce. Útočník, který Kvitovou 20. prosince přepadl, je stále na svobodě...

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia