Lidové noviny

Karlovarsk­ý právnický „slet“již po pětadvacát­é

- KARLOVY VARY

Od čtvrtka 8. června do soboty 10. června se uskuteční jubilejní 25. ročník oblíbené odborné konference Karlovarsk­é právnické dny. I letos se pořadatelů­m povedlo do lázeňského města sezvat špičkové přednášejí­cí do sedmi tematickýc­h bloků napříč spektrem právnickýc­h specializa­cí. „Jednotlivé příspěvky se zabývají konkrétním­i otázkami, které jsme považovali za zvláště závažné nebo zvláště zajímavé nejen teoreticky, ale i pro každodenní právní praxi,“říká pořadatel akce Vladimír Zoufalý.

Ve čtvrtek jistě zaujme úvodní přednáška profesora Karla Eliáše o ekvitě v novém občanském zákoníku. V odpolední části ústavní soudce Vojtěch Šimíček rozebere otázku práva na zákonného soudce v souvislost­i s rozvrhy práce či přidělován­í spisů soudcům.

Večer se bude řešit vztah práva a internetu. „Překotný vývoj technologi­í nastoluje nové, zatím právem neřešené otázky,“říká Zoufalý. O advokacii na internetu bude hovořit pražský advokát Martin Maisner a o regulaci sdílené ekonomiky Radim Polčák z brněnské právnické fakulty.

Program bude nabitý i v pátek, v trestněprá­vním bloku vystoupí Pavel Šámal, Pavel Zeman a Lenka Bradáčová a v části o evropském právu pak Irena Pelikánová a Dean Spielmann, oba soudci Tribunálu EU v Lucemburku. Páteční program uzavřou vystoupení Josefa Baxy a ministra spravedlno­sti Roberta Pelikána.

V sobotu pak zaujme panelová diskuse o aktuálních otázkách práva obchodních korporací s Janem Dědičem, Ivanou Štenglovou či Petrem Šukem. lek

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia