Lidové noviny

Falešný princ ošálil i kardinála

- ŘÍM

čil, aby se kvůli placení obrátili na makedonsko­u ambasádu v Římě. Když to ale udělali, ukázalo se, že Makedonie žádného prince nemá už od roku 1918, stejně tak i Černá Hora. Policie také nalezla úkryt s několika falešnými diplomatic­kými pasy a vyznamenán­ími, stejně jako limuzínu Mercedes se znaky republiky Černá Hora.

Rádoby princ si také zřídil několik facebookov­ých profilů a in- ternetovou stránku princeofmo­ntenegroan­dmacedonie.eu, kde zveřejňova­l snímky se slavnými lidmi. Figuruje na nich například se srbským tenistou Novakem Djokovičem, monackým arcibiskup­em nebo vatikánský­m kardinálem Pietrem Patrolinem. Tvrdil o sobě, že pochází z rodiny římského císaře Konstantin­a.

Hraběnka z Pobřežní hlídky

V roce 2015 údajný Černetič vy- znamenal americkou herečku a hvězdu seriálu Pobřežní hlídka Pamelu Andersonov­ou. Při ceremonii v Janově před ním Andersonov­á, která ho oslovovala „Vaše výsosti“, poklekla. Samozvaný monarcha ji pak s pomocí meče pasoval na hraběnku z Giglia za její přínos k ochraně mořské flóry a fauny a ke snaze o uchování divoké přírody.

Herečka později v talkshow uvedla, že princ je velkým přítelem zvířat a že obdivuje práci, kterou pro jejich ochranu Andersonov­á odvedla. Přiznala ale, že titul „Dáma velkého kříže“, jenž jí udělil, jí přišel bizarní.

Černetič, který tvrdil, že svůj čas tráví napůl v Bělehradě a na Azurovém pobřeží, se ale ve skutečnost­i narodil v Itálii nedaleko slovinskýc­h hranic a žil v Turíně. Jedním z těch, koho napálil, byl i starosta města Monopoli, ležícího na jihovýchod­ě Itálie: „Utěšuji se tím, že jsem nebyl jediný. Setkával se se starosty po celé Evropě, stejně jako s byznysmeny a různými osobnostmi,“prohlásil Emilio Romani, jenž údajného balkánskéh­o prince hostil za peníze z městského rozpočtu. rok

Herečku Pamelu Andersonov­ou vyznamenal za ochranu zvířat, italský podvodník zmátl ale i tenistu Novaka Djokoviče nebo starosty mnoha měst.

 ?? V roce 2015 údajný princ vyznamenal také americkou herečku a hvězdu seriálu Pobřežní hlídka Pamelu Andersonov­ou. FOTO REUTERS ?? Samozvaný monarcha.
V roce 2015 údajný princ vyznamenal také americkou herečku a hvězdu seriálu Pobřežní hlídka Pamelu Andersonov­ou. FOTO REUTERS Samozvaný monarcha.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia