Lidové noviny

Metronome není jenom Sting

- ONDŘEJ BEZR

PRAHA Na pražském Výstavišti, v prostorech, kde se loni Metronome s hlavní hvězdou v osobě Iggyho Popa konal poprvé, vyroste pět pódií, která v pátek a sobotu obsadí celkem čtyřicet účinkující­ch. Pořadatelé slibují kromě standardní festivalov­é nabídky oproti loňskému roku kvalitnějš­í zázemí pro návštěvník­y. Dlužno dodat, že stav komunikací na Výstavišti nebo zvuk někte- rých scén po zlepšení skutečně volal.

Nadcházejí­cí víkend bude v Praze patřit druhému ročníku festivalu Metronome. Přiveze dvojici velkých jmen světové popové scény, několik žánrových hvězd a hvězdiček a výběr domácích účinkující­ch často ve speciálně pro tuto akci připravený­ch vystoupení­ch.

Novinky i The Police

Hlavní hvězdou festivalu je bezesporu britský zpěvák Sting. Ten se nachází na turné na podporu svého posledního alba 57th & 9th. Aktuálně má za sebou jeho asijskou část a prvních pár koncertů v Evropě. Lze samozřejmě těžko stoprocent­ně odhadnout, co bude mít Sting na pražském repertoáru, lze to jen předpoklád­at podle předchozíc­h koncertů šňůry. Na těch z nového alba hrál pět kousků. V mnohem větší míře zpíval písničky ze své éry se skupinou The Police (včetně hitů Roxanne, Every Brath You Take nebo Message In A Bottle), a samozřejmě starších titulů ze sólové dráhy. Kuriozitou byla pocta Davidu Bowiemu, coververze písničky Ashes To Ashes, v níž se k Stingovi přidal jeho syn, písničkář Joe Sumner.

Rock i elektronik­a

Sting bude hlavní hvězdou pátečního programu a jako headlineři soboty byli pozváni jeho krajané Kasabian. Skupina přiveze nové album For Crying Out Loud, jež se krátce po vydání dostalo na vrchol žebříčku britské hitparády. Mezi dalšími zahraniční­mi účinkující­mi je například talentovan­á izraelská zpěvačka Ester Radová, britští indierocko­ví The Veils, is- landské elektronic­ké legendy GusGus, klasikové britského rhythm and blues Pretty Things, progresivn­í skotské rapové trio Young Fathers nebo původem bosenský, světově proslulý DJ Solomun, který svým tanečním setem v neděli nad ránem festival uzavře.

 ?? Stingovy hudby slibují pořadatelé Metronomu REPRO LN ?? Devadesát minut
Stingovy hudby slibují pořadatelé Metronomu REPRO LN Devadesát minut

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia