Lidové noviny

Nová Petra Kvitová

-

ni z nemocnice ve Vysokém nad Jizerou. Trenér Jirka Vaněk a kondiční trenér David Vydra. Rodina a pak řada známých, kamarádů a přátel, kteří při mě stali. Ale třeba i tisíce fanoušků, kteří mi psali a podporoval­i mě.

LN Jak vnímáte pozitivní ohlasy soupeřek a diváků?

Zprávy mi chodily od prvního okamžiku, kdy se všichni dozvěděli o tom, co se mi stalo. Ať soukromé, tak třeba hromadné z turnajů. Vždy mi to udělalo velkou radost a posunulo mě to kupředu.

LN Jak se zpětně díváte na prognózy, podle nichž jste se měla vrátit k tenisu nejdříve po půl roce? Vy jste přitom už po pěti měsících hrála na French Open a po dalších třech týdnech vyhrála turnaj...

Od počátku léčby jsem plně důvěřovala celému lékařskému týmu s doktorem Kebrlem. Šli jsme den za dnem, krok za krokem. Od počátku se vše vyvíjelo podle optimistic­kého scénáře, který pan doktor nastínil hned den po mé operaci. Naštěstí nenastaly žádné komplikace či problémy. Když od něj dnes slyším, co vše se mohlo přihodit, jsem moc šťastná za tak příznivý vývoj léčby.

LN Vrátila byste se tak rychle na kurty, i kdyby se neblížil váš oblíbený Wimbledon?

Byli jsme s mým týmem rozhodnutí, že se vrátím v nejkratším možném termínu. Když se naskytla šance hrát v Paříži, neváhali jsme. Hlavní bylo nepodstupo­vat zdravotní riziko. Teď s odstupem měsíce jsem ráda, že jsem jeli už do Paříže.

LN Jak se cítíte fyzicky po pěti odehraných zápasech v Birmingham­u?

Cítím se šťastně a spokojeně, že se mi návrat podařil. Vedle toho jsem pochopitel­ně fyzicky i psychicky unavená, ale to nijak nesouvisí s tím, co se mi stalo

Roger byl a je můj oblíbený tenista, moc mu jeho současné úspěchy přeji. Je to signál pro všechny hráče i hráčky, jak dlouho se dá hrát a vyhrávat.

LN Jaký je váš vztah s trenérem Jiřím Vaňkem a jak si užíváte nynější soudržnost s ním a Davidem Vydrou?

Jsou to klíčovímuž­imojí tenisové kariéry. Prošli jsme spolu kritickým obdobím, stali při mně v těch nejtěžších chvílích. To, co jsem prožila, nás semklo a zocelilo. Myslím, že teď už nás hned tak něco nerozhodí. Jsem jim vděčná, jak mě podrželi, jak mi věřili, jak byli stále se mnou. Díky nim byl návrat tak rychlý a úspěšný.

 ?? Petra Kvitová v neděli slavně triumfoval­a na turnaji v Birmingham­u. FOTO REUTERS ?? Šťastná na kurtech.
Petra Kvitová v neděli slavně triumfoval­a na turnaji v Birmingham­u. FOTO REUTERS Šťastná na kurtech.
 ?? Petra Kvitová oznamuje, že se operace ruky vydařila (vlevo), na fotografii vpravo absolvuje rozhovor po druhém vítězství na Wimbledonu. ?? Výrazné momenty kariéry.
Petra Kvitová oznamuje, že se operace ruky vydařila (vlevo), na fotografii vpravo absolvuje rozhovor po druhém vítězství na Wimbledonu. Výrazné momenty kariéry.
 ?? FOTO MAFRA – MICHAL ŠULA, MICHAL RŮŽIČKA ??
FOTO MAFRA – MICHAL ŠULA, MICHAL RŮŽIČKA

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia