Lidové noviny

40 plus a stále sexy

-

cí. Vyprávět by mohla třeba 55letá Meg Ryanová a ještě výrazně starší Susan Summersová (ano, maminka ze seriálu Krok za krokem vypadá fantastick­y, ale především uměle) nebo matka Sylvestera Stallona (tady už je to jen umělé).

Thurmanová je z generace, která už zachází s plastikami opatrněji. Ona a její vrstevnice stále více naplňují pubertální představu o tom, jak má vypadat správná MILFka. Pokud nevíte, co to je, pak to určitě ani vědět nechcete. Pakliže přece jen zvědavostí nemůžete odolat, pak potřebujet­e dávku odvahy a zapření dobrého filmového vkusu – podívejte se na Prci, prci, prcičky. To, co vás tam zajímá, je Stiflerova máma.

Pro ty, kteří to riskovat nechtějí, alespoň náznakem. Trendem je působit stále sexy a přitažlivě (ale stále přirozeně) i pro výrazně mladší muže po čtyřicítce. Thurmanová to rozhodně umí. Stačí se podívat na fotky z nedávného festivalu v Cannes, kde se zjevila v róbě, jež působila, jako by herečka byla bezmála nahá, byť určitě ne vulgární. Na červeném koberci ji doprovázel syn a Čekstajl si dovolí tipovat, že mu nejeden spolužák záviděl.

I v Česku máme příklady žen, které mění zaběhnuté pravidlo, že ženy stárnou a muži zrají. Zrát s grácií zvládají po čtyřicítce i dámy, které jistě Thurmanovo­u na karlovarsk­ém koberci tradičně doplní. Třeba Aňa Geislerová nebo Jitka Schneidero­vá. Klasické označení zralý sex-appeal se tak přesouvá k o dekádu či dvě starším kolegyním – za všechny jmenujme třeba Simonu Stašovou nebo Elišku Balzerovou.

 ?? Uma Thurmanová ozdobí karlovarsk­ý festival stejně jako před pár týdny Cannes. A opět dokáže, že být sexy po čtyřicítce dnes jde i bez brutálních zásahů plastickýc­h chirurgů. FOTO PROFIMEDIA ?? Věk je jen číslo.
Uma Thurmanová ozdobí karlovarsk­ý festival stejně jako před pár týdny Cannes. A opět dokáže, že být sexy po čtyřicítce dnes jde i bez brutálních zásahů plastickýc­h chirurgů. FOTO PROFIMEDIA Věk je jen číslo.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia