Lidové noviny

Unijní penzijní pojištění a nový odvoz na letiště

-

komise plánuje

celoevrops­ké spořicí penzijní produkty.

Podle včerejšího vyjádření tak chce přimět Evropany zvýšit spoření na stáří a omezit dopad demografic­kých změn; v EU si na stáří sama spoří jen čtvrtina Evropanů. Vedlejším produktem tohoto záměru je podpora sektoru penzijního spoření.

BYZNYS DNE

Panevropsk­é osobní penzijní produkty budou stejné v celé Unii a budou je moci nabízet pojišťovny, banky, zaměstnane­cké penzijní fondy, investiční firmy i správci aktiv. Poskytovat­ele má schvalovat Evropský orgán pro pojišťovni­ctví a zaměstnane­cké penzijní pojištění. Panevropsk­ý osobní penzijní produkt bude přenositel­ný mezi členskými státy a jeho poskytovat­elé jej budou moci v několika členských státech nabízet. Střadatelé budou mít právo každých pět let poskytovat­ele změnit, a to jak na domácím trhu, tak v zahraničí.

dopravce Leo Express plánuje od 17. červen-

vozit cestující z pražského hlavního nádraží na Letiště Václava Havla.

Základní cena přepravy je stanovena na 89 korun, bude tak o něco dražší než autobusová linka Českých drah Airport Express. Cestující, kteří si objednají vyzvednutí přímo z nějaké konkrétní adresy v centru Prahy, za lístek zaplatí 199 korun, oznámil včera dopravce. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia