Lidové noviny

Berdych zaútočí s novým koučem

- ANTONÍN VAVRDA

PRAHA/LONDÝN Vzkřísit nepříliš vydařenou sezonu se pokusí na dvorcích v All England Clubu čeští zástupci v mužské dvouhře.

Dlouholetá tuzemská jednička Tomáš Berdych pak i s novým koučem. Jednatřice­tiletý rodák z Valašského Meziříčí potvrdil informaci serveru Aktuálně.cz, že angažoval Martina Štěpánka, bývalého kouče Chorvata Ivana Dodiga.

„Ano, trénuju s Martinem a chystám se na Wimbledon,“vzkázal ČTK Berdych z Londýna. Oba se domluvili na spolupráci zatím pouze pro třetí grandslamo­vý turnaj sezony.

Do něj vstoupí finalista z roku 2010 a loňský semifinali­sta, jemuž se ale letos na okruhu příliš nedaří, soubojem s Francouzem Jérémym Chardym, kterého dosud ve všech čtyřech duelech porazil.

Podobnou výsledkovo­u i výkon- nostní krizí procházejí také Jiří Veselý, jehož čeká kvalifikan­t Ilja Marčenko z Ukrajiny, a Lukáš Rosol. Přemožitel Rafaela Nadala z prvního kola Wimbledonu 2012 už musel v Londýně taktéž vyhrát tři kvalifikač­ní duely. V prvním kole narazí na Henriho Laaksonena ze Švýcarska.

Na čtvrtého českého mušketýra Adama Pavláska pak čeká při wimbledons­ké premiéře Američan Erneston Escobedo.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia