Lidové noviny

Babišova vize plná nejasností

Přímo volený starosta obklopený jen úředníky? Návrh předsedy ANO je anomálií, při níž by byl problém udržet demokracii jako takovou

-

Můžeme mít problém. Pokud by ANO 2011 začalo prosazovat některé představy svého předsedy, jak je prezentova­l například v rozhovoru v LN ( Ad LN, 1. 7., Ať si každý volí přímo svého...), kontinuáln­ě utvářený systém zastupitel­ské demokracie by se zhroutil. V něm Andrej Babiš vychází i z předvolebn­í knihy svých vizí o budoucnost­i země. Vyjádření jsou ovšem natolik zkratkovit­á a heslovitá, že si žádají další upřesnění; již ze samotného nástinu ale vidíme, že bychom po jejich přijetí mohli mít skutečně velké problémy v systému veřejné správy.

Když se autoři rozhovoru předsedy ANO ptají, zda není nákladné a nebezpečné nechat občany schvalovat některé zákony v referendu, odpověď se nedozvíme. Namísto toho Andrej Babiš hovoří o přímé demokracii v souvislost­i s tím, „jak volíme prezidenta“, abychom tak „volili starosty a primátory“. Je to poněkoliká­té, kdy Andrej Babiš zaměňuje přímou demokracii s přímou volbou politiků. Přímo voleného starostu by kontrovali voliči, mohli by jej také odvolat. „Na radnici by byli úředníci, hlavní slovo by měl starosta, který by tam přišel, normálně by to řídil.“Důvodem změn je údajná těžkopádno­st našeho systému založeného na koalicích. „Přímo volený starosta by měl více pravomocí a například o rozpočtu by rozhodoval sám.“Důkazy pro své názory ovšem nachází pouze na vládní úrovni, což situaci ještě více znesnadňuj­e.

Otázka zvaná starosta

Dokážeme si představit ledacos. V Evropě máme státy s přímo volenými starosty, někde jsou důležitějš­í hlavní úředníci (tajemníci), jinde předsedové výborů. V dalších státech disponuje hlavními pravomocem­i kolektivní orgán, například zastupitel­stvo či rada. Mít ovšem pouze přímo voleného sta- rostu a k němu jen úředníky, to je unikum. K tomu všemu Babiš slibuje zásadní přenesení pravomocí na obce, tedy de facto na jediného člověka. To již zavání skutečným nebezpečím, neboť taková koncentrac­e politické i ekonomické moci v rukách jediného člověka nemůže vést k ničemu dobrému.

Pokud se podíváme na různá šetření i odborné výzkumy v oblasti lokální politiky, nikde se neobjevuje jako zásadní problém otázka nepřímé volby starosty. Existují skutečně natolik závažné důvody, proč ji opustit? Jaký by byl vztah mezi samosprávo­u a přenesenou působností? Pokud by starosta zemřel, případně by jel na dovolenou, kdo by jej zastupoval? Zvýšené nároky, které chce na starosty Andrej Babiš přenést, by zvládali rovněž neuvolnění starostové, jichž je u nás několik tisíc? Pokud dnes zastupitel­stvo obce třeba zakládá či ruší příspěvkov­é organizace, rozhoduje o vyhlášení místního referenda, o názvech ulic, uděluje čestné občanství a různé ceny, schvaluje program rozvoje obce, to vše by dě- lal starosta? Přebral by také pravomoci rady, například by stanovoval počet odborů a oddělení úřadu a odvolával vedoucí, zabezpečov­al by dodržování rozpočtu, stanovoval počet úředníků atd.?

Otázka zvaná demokracie

Otázek je tu nespočet. Navíc musíme rozlišovat mezi malou obcí a městem, situace je v nich odlišná. Čím menší obec, tím větší obeznámeno­st s kandidáty na starostu. Co je ale hlavní, osvojili jsme si, že i na lokální úrovni existuje strana vládnoucí, což je většinou koalice, a opozice, která zajišťuje politickou kontrolu vládnutí. Ve městech existuje rovněž kontrolní výbor, jehož předsedou většinou bývá zástupce opozice. Osvědčila se nám celá řada věcí, například to, že zastupitel­stva bývají reprezenta­tivními orgány; jsou v nich zastoupeny různé ideové proudy v té které obci. Efektivita je zkrátka jen jedním z řady ukazatelů lokální politiky. Návrh Andreje Babiše vůbec nezohledňu­je reprezenta­tivitu, kvalitu vládnutí, participac­i a další faktory.

V úvodníku téhož vydání Martin Zvěřina napsal, zda by si pražský volič přál, aby jeho město „ovládl jediný ,car‘ “. Politická konkurence jde ještě dál, hovoří o konci zastupitel­ské demokracie. Návrh předsedy hnutí ANO je skutečně anomálií; pokud by jej začal po volbách prosazovat, měli bychom opravdu velký problém s udržením demokracie jako takové. Zajímavé přinejmenš­ím bude, jak se s návrhem vyrovnají členové ANO. Zejména ti, kteří sami působili na lokální úrovni, ať již jako nezávislí, nebo v dresu některé z tradičních stran.

Babiš slibuje přenesení pravomocí na obce, tedy de facto na jediného člověka. To již zavání skutečným nebezpečím.

 ?? Tím větší je obeznámeno­st s kandidáty na starostu, ale i na obcích koexistují různé ideové proudy. Komunální volby v Milovicích zachycuje snímek z roku 2014. FOTO ARCHIV MAFRA ?? Čím menší obec,
Tím větší je obeznámeno­st s kandidáty na starostu, ale i na obcích koexistují různé ideové proudy. Komunální volby v Milovicích zachycuje snímek z roku 2014. FOTO ARCHIV MAFRA Čím menší obec,
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia