Lidové noviny

Strýcové vyhrožoval sázkař

- LONDÝN

Tenistka Barbora Strýcová řešila ve Wimbledonu nepříjemno­st. Když se po dešťové pauze vracela v All England Clubu na kurt k pokračován­í utkání prvního kola, české hráčce anglicky vyhrožoval fanoušek.

„Mám na tebe vsazený velký prachy. Jestli to nedáš, tak si tě najdu,“prozradila Strýcová na tiskové konferenci, co si vyslechla.

„Přišla jsem na kurt vystresova­ná,“dodala.

Hned incident oznámila hlavní rozhodčí.

„Támhle ten pán má asi vsazeno,“ukazovala. „Jak to viděl, tak rychle utekl. Je to ubohý člověk, který tam držel pivo a ještě měl asi něco upito. To jsou věci, co lidi nevidí. Je to nechutný.“

Jednatřice­tiletá Strýcová by muže podle svých slov ihned poznala. „Byl mladej. Měl krátký vlasy, zelený triko, černý brejle a držel pivo,“popsala ho.

S nástupem sociálních sítí čelí tenistky často osočování. Strýcová mnohdy velmi ošklivé zprávy, které dostává, zveřejňuje. „A budu na to upozorňova­t pořád. Já takový vzkazy dostávám, když vyhraju i prohraju,“řekla tenistka, která vstup do Wimbledonu zvládla, porazila Veronicu Cepedeovou z Paraguaye.

„Tohle se stává všem holkám. Já, Dominika Cibulková, každému to chodí. To nejde prostě vyřešit. Nechci si stěžovat, ale je to hrozně nepříjemná věc. Když vám řeknou, že vám zabijí rodinu a nedožijete se Vánoc, to je nechutný,“řekla Strýcová.

Například Karolína Plíšková se rozhodla, že už si sociální sítě spravovat nebude, a všechno za hráčku řeší její přítel amanažer Michal Hrdlička. Strýcová se takto „odstřihnou­t“nechce.

„Mám spoustu fajn lidí, kteří mi fandí a stojí za mnou, ať se děje cokoliv. Kdybych sociální sítě zrušila, tak by mě to kvůli nim mrzelo,“řekla.

Během samotného utkání proti Cepedeové už Strýcová problémy neřešila.

V první sadě sice rychle přišla o podání, ale nezpanikař­ila. Zkušenější z obou tenistek obrátila vývoj skóre a získala herní převahu.

Hrála přesněji, lépe podávala. A aktivní hrou si vytvářela brejkboly, celkem jich v zápase měla Strýcová 13. Jihoamerič­anka jen pět.

Po setech 6:3 a 6:3 slaví zasloužený postup.

„Byla jsem opravdu hodně nervózní, cítila jsem to na svém dechu a pohybu. Celkem mi pomohlo, že sprchlo, v šatně jsem se trochu uklidnila. Když jsem se vrátila, začala jsem do balónů trochu víc jít, líp jsem servíroval­a, zvedla jsem se,“řekla Strýcová.

„Měla jsem tam přítele, tátu, ségru i neteř,“uvedla.

Ve 2. kole ji zítra čeká Japonka Naomi Ósakaová, 59. žena světového žebříčku.

Strýcová bude v utkání favoritkou. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia