Lidové noviny

Post jedničky má obrovský potenciál

- JAROSLAV ŠINDELÁŘ

PRAHA V dubnu překvapila tenistka Karolína Plíšková zprávou, že odchází od zavedené marketingo­vé firmy Česká sportovní, kterou vlastní úspěšný byznysmen Miroslav Černošek, a nechá se zastupovat agenturou jejího přítele

(28). A už tři měsíce po tomto spojení si může bývalý moderátor televize Nova mnout ruce. Po posunu Plíškové na post světové jedničky může očekávat zvýšený zájem sponzorů.

la Hrdličky Micha-

LN Už vám zvoní telefony ohledně nabídek na spolupráci se světovou jedničkou?

Vzhledem k tomu, že to je jen pár dní, kdy bylo jasné, že se stane jedničkou, ještě mi nikdo neřekl, tady máte sto milionů a chceme podepsat kontrakt, protože je Kája světovou jedničkou. Takhle rychle to bohužel nefunguje. Náš marketingo­vý tým si ale samozřejmě uvědomuje, že světová jednička má obrovský potenciál. A my toho chceme využít. LN Co konkrétně jste schopen případným novým partnerům nabídnout?

Pro partnery může být hlavně zajímavé, že je Kája exkluzivní zboží. Jak nemá úplně ráda mediální výstupy a neobjevuje se všude, tak to pro případného partnera může být známka toho, že bude mít punc exkluzivit­y. Jednou z těch synergií by mohlo být, že se nemusí bát, že na ně z konzervy vyskočí Plíšková, která by byla všude. Ta vzácnost by pro případné partnery mohla hrát prim a i naší strategií je, abychom neměli nekonečně dlouhý seznam sponzorů. Spíš jen pár opravdu silných, kteří budou adekvátní ke spojení s takovou sportovní osobností, jakou Karolína je.

LN Jaké to pro vás je, být přítelem a zároveň manažerem světové jedničky? Hlavně bych rád tento obrovský úspěch vyzdvihnul, tenis je neuvěřitel­ně rozšířený, populární a konkurence je obrovská. V české historii nemá takový individuál­ní úspěch obdoby. Přirovnal bych to jen k zisku Zlatého míče pro Pavla Nedvěda (ocenění pro nejlepšího fotbalistu roku, které získal v roce 2003). Toto individuál­ní ocenění je na podobné úrovni, když porovnáme oba sporty a konkurenci v nich. Je to úspěch, který dokážeme všichni ocenit až s časovým odstupem..

LN Kdy jste si začal uvědomovat, že by Karolína mohla být světovou jedničkou?

Že se stane světovou jedničkou, jsem byl přesvědčen­ý už dlouho. Když jsem poznal sportovní kvality, které má, jakou píli má v tréninku, jak silnou má mentální stránku, tak jsem věřil, že to jednou dotáhne až na vrchol. Akorát jsem nevěděl, kdy se to stane. Byl jsem jenom přesvědčen­ý, že se jí to jednou podaří a to se stalo překvapivě rychle.

LN Co podle vás rozhodlo o tom, že je jedničkou?

Její hlava. Když se podíváte na tenisovou špičku, většina zápasů je vyrovnanýc­h, nikdo tam herně extrémně nevyčnívá. Proto má Kája tu výhodu, že když jde do tuhého a je tam nějaká kritická situace, tak se z toho zkrátka nesloží. Naopak ostatní hráčky v takovou chvíli nepředvedo­u to nejlepší, co v nich je. Kája naopak vytahuje svoje nejlepší údery, což na ní strašně obdivuju a sám nechápu, jak to dokáže. Na druhou stranu proto je nyní tam, kde je.

LN Co to konkrétně obnáší pro vás starat se o světovou jedničku?

Já ani nevím, jaké to je, starat se o světovou jedničku, protože tou se oficiálně stane až v pondělí (rozhovor probíhal v sobotu). Ani ještě nemám představu, co to všechno bude znamenat. Žádná světová jednička ještě v Česku nebyla. Nemyslím si ale, že by na mě osobně kvůli tomu byla upřena větší pozornost. Bude upřena spíš na Káju a ta se s tím bude muset vyrovnat. Na nás kolem ní to žádný zásadní vliv asi mít nebude, ale je to velká zodpovědno­st pro všechny.

Celý rozhovor s Michalem Hrdličkou najdete na Lidovky.cz. Velký rozhovor s Karolínou Plíškovou vyjde v pátečním magazínu Lidových novin.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia