Lidové noviny

Miliardář Sehnal cílí na Hrad

Vlivný byznysmen chválí Trumpa za rozhodnost Chce oživit pravicovou stranu ODA

- TOMÁŠ TOMÁNEK ONDŘEJ KOUTNÍK

PRAHA „Trumpova vláda mi zatím připadá úspěšná. S pravicovos­tí splnil očekávání,“říká vlivný byznysmen Pavel Sehnal (51. nejbohatší Čech podle časopisu Forbes, s majetkem odhadovaný­m na tři miliardy korun). Díky němu se na politické mapě opět objevila pozapomenu­tá značka ODA, z níž chce udělat výraznou sílu české pravice.

Svou stranu by rád postavil na rozhodných politicích. Právě tuto vlastnost obdivuje na prezidento­vi USA. „To je věc, která mi chybí u našich politiků, kteří z obavy, že by přišli o politické body, raději zásadní věci neřeší,“dodává Sehnal.

Preference ODA jsou zatím spí- še nulové, má s ní ale velké plány. Zviditelni­t ji chce na prezidents­ké volbě díky tváři někdejšího úspěšného šéfa Škody Auto Vratislava Kulhánka. „Kromě manažerský­ch zkušeností má i silné lidské vlastnosti. Je sportovec, maraton v minulosti uběhl za tři hodiny. Sportovec má v sobě zakódovaný přístup k fair play. Myslím, že smysl pro spravedlno­st a fair play jsou dobrým předpoklad­em pro kandidáta na prezidenta,“míní Sehnal.

Na jeho propagaci vyčlenil maximální zákonem povolenou sumu 50 milionů. Věří, že se mu investice vyplatí. „Rádi bychom se jako strana profiloval­i. Možnost postavit vlastního kandidáta je příležitos­t, jak se zviditelni­t,“řekl v rozhovoru pro LN. Více čtěte na straně 2

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia