Lidové noviny

Sehnalovi radí expremiér Nečas

- TOMÁŠ TOMÁNEK ONDŘEJ KOUTNÍK

PRAHA Byl jedním z prvních, kdo Petra Nečase zaměstnal po jeho neslavném politickém pádu spojeném s kauzou Nagygate. Pavel Sehnal nabídl bývalému premiérovi místo svého poradce už v roce 2013. A někdejší šéf ODS radí vlivnému byznysmeno­vi dosud – jak v obchodní rovině, tak v politické. Zvláště ta druhá se obnoviteli ODA hodí, pokud to s ces- tou do vysokých pater politiky myslí vážně. „Pan Nečas je mým poradcem,“potvrdil Sehnal v rozhovoru pro LN.

Čeho se jejich konzultace konkrétně týkají, nerozvedl. „Je to spíše o obecných principech, využít zkušeností člověka, který v politickém světě znamenal hodně,“řekl Sehnal.

Movitý podnikatel se zároveň netají svými sympatiemi k Nečasovi a tím, že se ho čas od času pokouší přemluvit k politickém­u comebacku. „Je to velmi pracovitý a slušný člověk a je škoda, že jeho vláda skončila neúspěchem kvůli kauzám, které s tou politikou ne až tolik souvisely,“doplnil Sehnal.

Nabízelo by se, že Nečas časem oblékne modrobílý dres ODA, její předseda ale tvrdí, že bývalému ministersk­ému předsedovi žádný stranický post nenabídl. LN oslovily i přímo bývalého šéfa kabinetu, na zaslané dotazy ale neodpovědě­l. Poté, co se stáhl z veřejného ži- vota, si Nečas takřka úzkostlivě chrání soukromí. Není divu, jsou to právě kauzy spojené s působením jeho dnešní manželky Jany Nečasové, dříve Nagyové, které mu v roce 2013 zlomily vaz a vedly k pádu celé jím řízené vlády. Případ takzvaných poslanecký­ch trafik, který s aférou přezdívano­u Nagygate souvisí, bude ve čtvrtek řešit Obvodní soud pro Prahu 1. Nečas se ale věnuje i podnikání. Pro skupinu Delta Capital lobbuje v Číně.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia