Lidové noviny

Sparta zaváhala i proti devíti

- LIBEREC

Fotbalisté Sparty v utkání 3. ligového kola hráli v Liberci 1:1 a po remíze s Bohemians v úvodu soutěže už podruhé ztratili body. Letenští na severu Čech vedli od 27. minuty po trefě Martina Frýdka, na startu druhé půle hráli po vyloučení domácích Ondřeje Kúdely a Milana Kerbra v rozmezí tří minut s výhodou dvou hráčů v poli, ale v dvojnásobn­é přesilovce absolutně selhali. V 63. minutě srovnal Radim Breite a poté ještě dostal červenou kartu i hostující Eldar Čivič.

Sparta se ujala vedení po necelé půlhodině hry, když si na Čivičův centr naběhl Frýdek a usměrnil ba- lon do sítě. Liberec zvýšil aktivitu, v 54. minutě se mu však snaha o vyrovnání zkomplikov­ala. Ševčík dostal žlutou kartu za faul na Bena Chaima, vzápětí rozhodčí Zelinka za protesty podruhé v zápase napomenul i Kúdelu a Slovan musel po vyloučení do deseti.

Za tři minuty bylo se Severočech­y ještě hůř. Kerbr, který rovněž dostal žlutou kartu za protesty, zastavil v úniku Biabianyho a Zelinka poslal po dalším karetním napomínání domácí do devíti.

Severočeši se v dvojnásobn­ém oslabení vzepjali k heroickému výkonu a nečekaně srovnali. V 63. minutě hostující brankář Koubek jen vyrazil Potočného ránu z přímého kopu a dobíhající Breite doklepl míč do sítě.

Sparťanský trenér Stramaccio­ni poslal na trávník čerstvého Rosického a v 69. minutě mohli hosté opět vést, když si Mikula málem vstřelil vlastní gól.

Zmar Pražanů vyvrcholil v 71. minutě, kdy Čivič stáhl k zemi unikajícíh­o Coufala a i Sparta šla do oslabení. Vzápětí nebezpečně pálil Breite, na druhé straně si pak málem dal vlastní branku Ševčík. Poté sudí neuznali hostům gól kvůli chybně odmávanému předchozím­u ofsajdu a Liberec už remízu udržel. čtk

Dukla Praha Zlín

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia