Lidové noviny

Český rating a přínos uprchlíků

-

Touax loni díky boomu staveb provizorní­ch ubytoven pro uprchlíky vyrobila rekordních 6200 standardiz­ovaných modulů.

Z nich se montují například obytné komplexy či zařízení pro školky a stavby. Produkce v roce 2016 meziročně vzrostla o polovinu, uvedl Jan Petr z Touaxu. Firma má výrobní závod v Supíkovicí­ch na Jesenicku a patří mezi největší tuzemské producenty modulů.

Fitch Ratings v sobotu zlepšila výhled ratingu České republiky na pozitivní.

Fitch hodnotí úvěrovou spolehlivo­st Česka známkou A+, což je střední vyšší kvalita. Agentura své rozhodnutí odůvodnila mimo jiné zlepšením fiskální rovnováhy a silným ekonomický­m růstem. Zlepšení výhledu nazna- čuje, že by se rating České republiky mohl v příštích měsících zvýšit.

BYZNYS DNE

hračkářské firmy loni zvýšily výrobu na 2,8 miliardy korun,

což bylo meziročně o pět procent více. Většina produkce šla na export. V tuzemsku se v loňském roce prodaly hračky za 6,35 miliardy korun. Je to o sto milionů korun více než o rok dřív. Vyplývá to z aktuálních údajů Sdružení po hračku a hru. V Česku je 270 domácích výrobců hraček, kteří zaměstnáva­jí 3610 lidí.

kolo evropského dotačního rozvojovéh­o programu, ve kterém stát přerozdělí

se spustí v říjnu. Nejvíce peněz půjde na investice do zemědělstv­í. V předchozím kole plánoval stát přerozděli­t 4,6 miliardy korun, zemědělci a potravinář­i si řekli o 9,2 miliardy korun, nakonec se ale schválilo 5,7 miliardy korun. V novém kole bude možné žádat od 10. října do 30. října, přičemž bude možné podávat žádosti už pouze elektronic­ky.

přes tři miliardy korun,

státní ropná společnost

Rosněfť podepsala smlouvu s čínskou CEFC China Energy

o zvýšení přímých dodávek ruské ropy do Číny. Společnost­i se také dohodly na společném výzkumu na Sibiři, budou spolupraco­vat v rafinérské a petrochemi­cké oblasti a v obchodován­í s ropou a ropnými produkty, uvedla o víkendu Rosněfť. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia